Juventuksen edessä tärkein peli vuosikymmeneen

Kaksitoista vuotta on kulunut siitä, kun Juventus pelasi viimeksi jalkapalloilun Mestarien liigan loppuottelussa. Silloin Juventus kaatoi välierässä Real Madridin, joka on italialaisjoukkueen vastassa taas keskiviikkona, kun kaksi eurooppalaista suurseuraa ratkaisee Mestarien liigan toisen loppuottelijan.

Juventus voitti ensimmäisen välieräpelin 2-1, ja puolustaja Giorgio Chiellini kuvasi keskiviikon peliä hänen kymmenen vuotta kestäneen Juventus-uransa tärkeimmäksi.

- Emme malta odottaa keskiviikkoiltaa. Tämä on tärkein pelin siitä lähtien kun liityin joukkueeseen, Chiellini sanoi.

- Olemme parantaneet ja kypsyneet kauden aikana. Puolivälieristä eteneminen lisäsi tietoamme omista kyvyistämme. Emme koskaan ole olleet näin lähellä, mutta meillä on yhä 95 todella kovaa minuuttia selvitettävänä. Loppuotteluun on yhä pitkä matka ja tarvitsemme supersuorituksen sinne pääsemiseksi.

Viime vuonna Mestarien liigan voittaneelle Realille putoaminen loppuottelusta merkitsisi todennäköisesti kauden päättymistä ilman ainuttakaan mestaruutta. Espanjan liigan kaartuessa loppusuoralle Barcelona on neljä pistettä Realin edellä.

- Meidän täytyy voittaa, se on olennaisinta. Ennen kaikkea meidän täytyy pitää päämme kylminä ja pysyä kärsivällisinä, emmekä saa seota, Dani Carvajal ennakoi.

- Ottelu on 90 minuutin mittainen ja meidän täytyy saada se tuntumaan Juventuksesta pitkältä. Meidän täytyy saada heidät kärsimään ilman palloa, Carvajal jatkoi.

Realin viime aikojen vaikeudet ovat johtuneet virheistä puolustuksessa.

- He loivat vaarallisia tilanteita meidän pallonmenetyksistämme tai virheistämme. Uskon, että jos pysymme rauhallisina ja liikuttelemme heitä, voitamme pelin. Ensimmäisen pelin jälkeen valmentajan ja pelaajien ajatus oli selvä: emme voi tehdä näin paljon virheitä helpoissa syötöissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.