Kansanedustaja vaatiii Espanjaa ulos jalkapallon MM-kisoista

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä lähetti keskiviikkona kansainväliselle jalkapalloliitto FIFA:lle vaatimuksen, jonka mukaan Espanja on suljettava kaikista jalkapallon kansainvälisistä kilpailuista siihen saakka, kunnes Katalonian kriisiin on löydetty rauhanomainen ja demokraattinen ratkaisu.

- FIFA on yksi maailman parhaimmista urheilujärjestöistä ja se on sitoutunut toiminnassaan edistämään muun muassa oikeutta ja demokratiaa. Espanja ei valitettavasti edistä näitä arvoja suhteessaan Kataloniaan, joten FIFA:n on nyt kannettava vastuunsa ja suljettava Espanja ulos seuraavista jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Kärnä muistuttaa, että kansainvälinen jalkapalloliitto käyttää merkittävää poliittista valtaa sen suhteen, millaista hallintoa pidetään oikeana tai vääränä.

- FIFA:n tehtävä on yhdistää kansakuntia ja edistää järjestön omaksumia perusarvoja. Siksi onkin selvää että FIFA:n on sanottava jyrkästi ei, kun Euroopan unionin ytimeen kuuluva Espanja syyllistyy räikeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin Kataloniassa. Jalkapallolla voi vaikuttaa ja pallo on tämän vaatimukseni jälkeen liitolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.