Kansanedustaja vaatiii Espanjaa ulos jalkapallon MM-kisoista

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä lähetti keskiviikkona kansainväliselle jalkapalloliitto FIFA:lle vaatimuksen, jonka mukaan Espanja on suljettava kaikista jalkapallon kansainvälisistä kilpailuista siihen saakka, kunnes Katalonian kriisiin on löydetty rauhanomainen ja demokraattinen ratkaisu.

- FIFA on yksi maailman parhaimmista urheilujärjestöistä ja se on sitoutunut toiminnassaan edistämään muun muassa oikeutta ja demokratiaa. Espanja ei valitettavasti edistä näitä arvoja suhteessaan Kataloniaan, joten FIFA:n on nyt kannettava vastuunsa ja suljettava Espanja ulos seuraavista jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Kärnä muistuttaa, että kansainvälinen jalkapalloliitto käyttää merkittävää poliittista valtaa sen suhteen, millaista hallintoa pidetään oikeana tai vääränä.

- FIFA:n tehtävä on yhdistää kansakuntia ja edistää järjestön omaksumia perusarvoja. Siksi onkin selvää että FIFA:n on sanottava jyrkästi ei, kun Euroopan unionin ytimeen kuuluva Espanja syyllistyy räikeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin Kataloniassa. Jalkapallolla voi vaikuttaa ja pallo on tämän vaatimukseni jälkeen liitolla.