Keith Armstrong kritisoi Veikkausliigan sarjajärjestelmää: ”Suomen systeemi on kehno viritys”

KuPSin valmennustiimin Keith Armstrong pursuaa ajatuksia jalkapallosta, ja hän jaksaa edelleen jakaa kehitysideoita. 61-vuotias koillisenglantilaisesta Newcastlesta lähtenyt mies haluaisi jututtaa Veikkausliigan nykyisen sarjajärjestelmän keksijää.

– Jos jollekin kahdeksanneksi jäävälle on auki paikka Eurooppa-liigaan, niin se on väärin. Asia on monella tapaa vastoin sarjajalkapallon periaatteita, kun sen saavuttamiseksi pelataan play offs. Runkosarjan alusta lähtien hyvin pelannut joukkue pitää palkita, eikä esimerkiksi viime hetken ostoilla kurssinsa kääntänyt porukka.

– On hyvä, että otteluita on viime kausia vähemmän, mutta play offs ei kuulu mitaleista ja Euroopan paikoista pelaamiseen.

 

Armstrongin mukaan osa loukkaantumisista tapahtuu liian tiukan pelirytmin vuoksi, mutta myös tekonurmi on usein ainakin osasyy vammaan.

– On huono tilanne, kun rasittunut pelaaja laitetaan muoviruoholle, joka ei anna jalalle periksi. Pienikin askel väärään asentoon voi aiheuttaa vamman, kun jalka ei liiku alustalla kuten oikealla nurmikolla, sanoo Armstrong.

Voisiko Suomessa saada luonnonnurmen huhtikuussa kuntoon?

– Totta kai, katsokaa golfkenttiä. Ne ovat aikaisin keväällä kunnossa, mutta 68x105 metrin jalkapallokenttä ei. Jos kenttiä olisi varaa hoitaa oikein, niin liigapeleissä päästäisiin aina nurmelle.

– Monin paikoin se tarkoittaisi kentän käyttöasteen rajua pienenemistä, joten helppohoitoisempi tekonurmi on siksi yleistynyt, pohtii Armstrong.

– Miksi kuitenkaan Barcelonassa, Madridissa tai Manchesterissa ei pelata muoviruoholla, jos se on yhtä hyvä kuin oikea nurmi?

– Britanniassa käytetään paljon hybridinurmea, joka on sekoitus oikeasta ruohosta ja muovista. Kentät ovat aina kunnossa. Hybridiä kannattaisi kokeilla Suomessakin, ehdottaa Armstrong.

 

Muistutuksen tulisieluiselta Armstrongilta saavat suomalaiset tuomarit, joiden linjaa hän ei ymmärrä noin 40 vuoden suomalaistumisensa jälkeen. Hän istui edellisen KuPSin pelin katsomossa kiroiltuaan tuomarille.

– Jos tuomarille sanoo v-alkuisen kirosanan, niin se on OK. Jos taas tiuskaisee f:llä alkavan brittiläisen kirosanan, niin saa nimensä tuomarin raporttiin ja toimitsijakiellon.

KuPSille tuomittiin lauantaina VPS:aa vastaan kauden ensimmäinen rangaistuspotku.

– Olisi niitä pitänyt tulla ainakin viidestä räikeämmästä virheestä ennen sitä. Rangaistusalueella tapahtuvasta rikkeestä on uskallettava tuomita pallo pilkulle. Lajissa on joku kumma tapa, ettei virhe ei ole rangaistuspotkun arvoinen, vaikka boksin ulkopuolella siitä tulisi vapaapotku. Tuo on aivan väärä ajatus, joka ei perustu mihinkään, lataa Armstrong.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keith Armstrongin apu oli kääntämässä KuPSin kurssia mitalivauhtiin

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.