KuFu-98 ja PK-37 nuorten pelaajien kasvualustoina

Kakkosen pohjoislohkon savolaisjoukkueiden Kuopio Futis -98:n ja iisalmelaisen Pallo-Kerho 37:n tavoitteet alkavaan kauteen ovat samansuuntaiset.

KuFu-98 on Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran farmijoukkue ja PK-37 perinteinen kasvattajaseura. Molemmat toimivat pelaajien kasvualustoina KuPSin suuntaan.

Yleisön kannattaa seurata KuFu-98:sta erityisesti 16-vuotiaita huippulupauksia Tony Miettistä ja PK-37:n kasvattia Eetu Rissasta, jotka molemmat ovat alle 17-vuotiaiden maajoukkueen vakiomiehiä.

– Toivottavasti jotkut pelaajistamme pääsisivät ponnistamaan KuPSin miehistöön. Haluemme menestyä, mutta sijoitustavoitteita tärkeämpi juttu meille on pelaajien kehittäminen, sanoo KuPSin talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskanen, joka vetää KuFu-98:n pelit yhdessä KuPSin naisten päävalmentajan Ollipekka Ojalan kanssa.

Kaksikko luetaan nouseviin valmentajanimiin, ja päivittäinen yhteistyö KuPSin valmentajan Jani Honkavaaran kanssa on tiivistä.

– Ajattelemme samalla tavalla jalkapallosta, joten pelistä ja pelaajista keskusteleminen on helppoa. Yhteistyö pelaa hienosti, Niskanen kertoo.

KuFu-98:n pelaajat harjoittelevat KuPSin mukana, ja pelien lisäksi farmijoukkueella on vain yksi erillinen harjoitus viikossa.

Pelaajia menettänyt PK-37 hankki alkavalle kaudelle aiempaa enemmän kuopiolaispelaajia. Pele Koljosen joukkueessa ovat muun muassa jo neljättä kauttaan Iisalmessa aloittava Erno Nissilä sekä Ali Koljonen, Ali Al-Musawi ja Myan Doot. Iisalmelaisjoukkueen omien kokeneiden pelaajien Ville Kososen ja Jani Vidgrenin rinnalla nähdään Rissasen tavoin nuorten maajoukkueessa nähdyt omat kasvatit Viljami Aittokoski ja Albert Vauhkonen.

Kakkosen lohkoista neljä parasta selviytyy yksinkertaiseen loppusarjaan, josta voittaja nousee Ykköseen. Kaksi viimeistä ja huonoin kolmanneksi viimeinen putoavat Kolmoseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.