KuPS haastaa kuntopuntarin kärkijoukkueen

Juhannuksen jälkeen viidestä ottelustaan vain voittoja ottanut Vaasan Palloseura ja KuPS mittelevät mitalikamppailun kannalta isoista pisteistä maanantai-iltana Vaasan uusitulla Elisa Stadionilla.

VPS:n viime aikojen vahva vire on nostanut joukkueen Veikkausliigassa jo kolmanneksi ennen sunnuntai-illan otteluja. Neljäntenä oleva KuPS hengittää kuntopuntarin kärkijoukkueen niskaan pisteen päässä.

– VPS on erinomaisessa vireessä. Viisi voittoa putkeen on loistava suoritus tasaisessa Veikkausliigassa. Tämän lisäksi he pääsevät pelaamaan uudella kotistadionillaan. Haaste on meille iso. Uskon kuitenkin nuoren ryhmämme mahdollisuuksiin, KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki ennakoi kuopiolaisten verkkosivuilla.

Hyvä on ollut myös Rajamäen suojattien viimeaikojen vire, sillä neljä edellistä ottelua ovat tuottaneet kolme voittoa ja yhden tasapelin.

KuPS pääsee haastamaan vaasalaisia hyvistä lähtökohdista, sillä kuusi maalia kuopiolaisille tehnyt Gbolahan Salami on kärsinyt pelikieltonsa, eikä uusia loukkaantuneita ole.

– Terveystilanne on hyvä, eikä pelikiellossa ole ketään, Rajamäki iloitsee.

VPS ja KuPS ovat kohdanneet kuluvan vuoden aikana kahdesti. KuPS voitti liigapelin kotonaan toukokuun alussa Saku Savolaisen puskumaalilla 1–0 ja Liigacupissa helmikuussa KuPS haki Vaasasta 0–2-vierasvoiton.

Vaasasta KuPSin osalta alkava kolmen viikon jakso on kärkitaistelun kannalta erittäin tärkeä, sillä sen aikana KuPS isännöi kärkipään joukkueista RoPSia ja IFK Mariehamnia ja kohtaa Vaasan lisäksi vieraissa SJK:n ja HJK:n.

VPS–KuPS maanantaina kello 18.30 Elisa Stadionilla Vaasan Hietalahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.