KuPS hallitsi ilmatilan ja katkaisi RoPSin viiden ottelun voittoputken

Viidestä edellisestä ottelusta viisi voittoa napanneen Rovaniemen Palloseuran liito katkesi viimein Savon Sanomat Areenan ilmatilassa. Tasapainoisen ottelun pelannut KuPS nousi toisella puolella tasoihin, ja niinpä palloseurat jakoivat pisteet 1–1 (0–1).

Voittoputken katkeamisesta huolimatta rovaniemeläisten valmentaja Juha Malinen oli varsin tyytyväinen vierastasapeliin.

– Yksi piste vieraissa on hyvä saavutus. Vastassa oli Suomen selvästi paras erikoistilannejoukkue, joka aiheutti meille jatkuvasti ongelmia ilmatilassa.

Malisen sanojen tueksi voi nostaa kuopiolaisten 1–1-tasoituksen.

Vahvan ottelun pelannut Juha Hakola antoi kulmapotkusta tarkan pallon rovaniemeläisten rangaistusalueelle, josta Azubuike Egwuekwe jatkoi pallon maalin eteen kohti Mika Ääritaloa ja RoPS-kapteeni Antti Okkosta.

Verkon perukoille pompannut pallo merkittiin tilastoihin Ääritalon osumaksi, mutta vaatimaton KuPS-kärki ei suostunut ottamaan osumasta kunniaa itselleen.

– Kyllä se "Azun" maali oli. Taisi ottaa "Suken" (Okkonen) päähän ja kimposi siitä sisään.

Mikäli maali korjataan jälkeenpäin oikeaan osoitteeseen, on KuPS-toppari Azubuikella kasassa jo viisi liigaosumaa.

– On se kyllä helvetin vahva kaveri. Ovela, vahva ja oikea-aikainen. Paha sitä vastaan on koettaa puolustaa", RoPS-luotsi Malinen hehkutti nigerialaista.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla KuPS esitti ehkäpä kesän parasta peliänsä. Erikoistilanteiden lisäksi kuopiolaiset uhittelivat RoPS-maalia terävillä laitanousuilla ja matalilla keskityksillä.

KuPS-valmentaja Marko Rajamäki oli tyytyväinen puoliaikaan, sillä hänen hakemat pelilliset kehitykset myös näkyivät kentällä.

– Otimme tänään kaksi hyvää askelta. Ensinnäkin Gbolahan Salami ei jäänyt tänään yksin kärkeen, vaan Ääritalo ja muut tukivat häntä hyvin. Toisekseen pystyimme myös pitempiin hyökkäyksiin.

KuPSin pelillisesti hyvästä puoliajasta huolimatta maalinteosta ennen taukoa vastasi RoPS. KuPS-laituri Ilmari Niskanen menetti pallon vaarallisesti keskialueella, ja kun Aleksandr Kokko sai pallon lähellä KuPSin rangaistusalueen rajalla, ei seitsemännen liigamaalinsa iskenyt "Boris" erehtynyt paikastaan.

– En ollut tehnyt tällä viikolla yhtään maalia harjoituksissa. Hyvä että nyt osui, sillä jokaisessa pelissä pitää tehdä tehoja. Juha (Malinen) on sanonut, että muuten tulee penkkiä, savolaisyleisön hampaisiin sunnuntaina joutunut Kokko naureskeli.

Ottelun loppuhetkillä KuPS oli vielä lähellä napata täyden pistepotin, kun Saku Savolainen pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta vaarallisesti kohti RoPS-maalia. Tällä kertaa kulmapotku päätyi kuitenkin RoPS-vahti Antonio Regueron hyppysiin.

– Kaikki kunnia vieraspisteestämme kuuluu Reguerolle. Hän otti ainakin viisi huippupelastusta, Kokko kehui seurakaveriaan.

KuPSin tuleva ohjelma Veikkausliigassa on kaikkea muuta kuin helppo. Kymmenen päivän sisään vastaan asettuvat nousukuntoinen SJK sekä liigan kärjessä olevat MIFK ja HJK.

KuPS-kärki Mika Ääritalo uskoo, että mikäli joukkue jatkaa siitä mihin se jäi RoPSia vastaan ensimmäisellä puoliajalla, ovat kaikki sarjan joukkueet kaadettavissa.

– Nyt vaan ladataan akkuja, että ollaan ensi viikolla valmiina. Ketään jätkää tuskin tarvitsee erikseen potkia perseelle, sillä kaikki haluavat varmasti näyttää, mihin pystymme kärkijoukkueita vastaan.

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso kooste ottelun ensimmäisestä puoliajasta.

 

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso kooste ottelun toisesta puoliajasta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Paikkoja tuhlaillut KuPS törmäsi RoPSin Regueroon