KuPS hankki puolustajan Kroatiasta

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura vahvistaa puolustustaan, kun kroatialainen Vinko Soldo 21, liittyy kuopiolaisjoukkueen riveihin.

Puolustaja siirtyy Dinamo Zagrebista Kuopioon lainasopimuksella, joka ulottuu Veikkausliigakauden 2019 loppuun saakka. Soldo saapui Kuopioon alkuviikosta ja on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Soldo on saanut Dinamo Zagrebissa vahvan jalkapallokasvatuksen, ja puolustaja on esiintynyt viisi kertaa kroatialaisen suurseuran riveissä.

Kaksi edellistä kautta 184-senttinen puolustaja on viettänyt lainasopimuksilla Kroatian pääsarjajoukkueissa, joissa hänelle on kertynyt yhteensä 25 ottelua. Soldo on ehtinyt pelaamaan myös 31 ottelua Zagrebin kakkosjoukkueessa, joka pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Soldo on kuulunut koko ikänsä Kroatian juniorimaajoukkueiden vakiokasvoihin. Viimeisimmän maaottelun hän pelasi syyskuussa 2018, kun Kroatian U20-maajoukkue kaatoi Venäjän.

Vasenjalkainen puolustaja on toiminut myös useaan otteeseen maajoukkueensa kapteenina. Soldo on kipparoinut U17-, U19- ja viimeisimpänä U20-maajoukkuetta.

Soldo oli Kuopion Palloseuran testattavana Turkin-harjoitusleirillä, jossa hän antoi pelillisiä näyttöjä kahdessa harjoitusottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.