KuPS hankki riveihinsä tehokkaan keskikenttäpelaajan

Jalkapallon Veikkausliigaan ja Eurooppa-liigan karsintoihin valmistautuva Kuopion Palloseura on hankkinut riveihinsä päättyneellä kaudella Tampereen Ilveksessä pelanneen 26-vuotiaan senegalilaisen Issa Thiawin kaksivuotisella sopimuksella.

Hyvän kauden Ilveksessä pelannut Thiaw on kuului Veikkausliigan parhaisiin pelaajiin. Keskikentän keskustassa viihtyvä 187-senttinen pelaaja laukoi Ilvekselle 27 ottelussa seitsemän maalia.

KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen saadessaan yhden sarjan parhaista keskikenttäpelaajista riveihinsä.

– Issa oli viime kaudella parhaita puolustavia keskikenttäpelaajia Veikkausliigassa, joten pitää olla tyytyväinen, että saimme hänet. Hän on vahva kaksinkamppailuissa ja hyvä katkomaan vastustajan hyökkäyksiä. Lisäksi häntä pystyy peluuttamaan ylempänäkin, mistä on hyvänä osoituksena seitsemän tehtyä maalia, Honkavaara iloitsee.

Thiaw pelasi kotimaassaan Diambarsin riveissä kaudella 2012–2013, ja sen jälkeen viiden ja puolen vuoden ajan Romaniassa Vointa Sibiun, FC Cisnadien, Alba Iulian, Soimii Pancotan ja Sepsi Sf. Gheorghen riveissä.

Thiaw saapuu lähiaikoina lääkärintarkastukseen Kuopioon. Sopimus astuu voimaan lääkärintarkastuksen läpäisemisen jälkeen ja pelaaja liittyy Kuopion Palloseuran harjoitusvahvuuteen tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.