KuPS lämpeni hitaasti: "Joukkue pelasi sitoutuneesti ja kärsivällisesti"

Kuopion Palloseura ei kokenut suuria ongelmia Veikkausliigan ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Ottelun alussa VPS hankki muutaman hyvän maalipaikan, mutta maalivahti Miika Töyräs alkoi torjunnoillaan pohjustaa KuPS:n voittoa tuloksella 0–2 (0–1).

Nopeimmat lukijat huomaavat, että VPS oli ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka ei saanut tehtyä KuPSille maalia.

– Joukkue pelasi sitoutuneesti ja kärsivällisesti, viittasi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara lopputulokseen.

Joukkueilla oli mielenkiintoinen ero kokoonpanoissa. VPS:lla oli avauskokoonpanossa vain yksi pelaaja, joka on onnistunut tällä kaudella maalinteossa. Tosin Sebastian Strandvall on tehnyt jo viisi maalia. KuPS puolestaan esitteli kokoopanossaan kuusi maalintekijää, joista Rasmus Karjalainen vankisti johtoaan maalipörssin kärjessä.

KuPS sai hieman esimakua VPS:n vaarallisuudesta jo ensimmäisen varttitunnin pelin aikana. Vaikka VPS:aa on syytetty tehottomasta pelistä, oli vaarallisia tilanteita tuon tuosta. Maalivahti Miika Töyräs joutui venymään usein parhaimpaansa ja torjunnat onnistuivatkin läheltä piti tilanteista huolimatta.

– Meillä oli aluksi ongelmia vasemman puolen puolustamisen kanssa, mutta olen tyytyväinen, että saimme tehtyä korjaukset. Toisella puoliajalla saimme tukittua VPS:n etenemisen, analysoi Honkavaara.

KuPS lämpeni hitaasti. Keskityksiä alkoi tulla maalille, mutta ensimmäinen osuma osui useimmiten väärän joukkueen pelaajaan. Karjalainenkin sai pari tilannetta, mutta laukaus ja pusku olivat varovaisia. Tosin VPS:n puolustuksessa ei kaikesta huolimatta ollut paljon tilaa kuopiolaisille.

KuPS:in johtomaali 43. peliminuutilla oli osoitus, että joskus kannattaa pitää kiirettä. VPS jäi täysin telineisiin nopeassa sivurajaheitossa ja KuPS sai erittäin hyvän hyökkäyksen vasemmalta. Pallo tuli oikeaoppisesti keskityksestä suoraan Ilmari Niskaselle, jolla oli helppo työ laukoa kauden toinen maalinsa.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun jalkapallon säännöt muistuttivat VPS:aa kaikessa ankaruudessaan. Pallo osui VPS:n Jerry Voutilaisen käteen rangaistualueella ja erotuomari Mikko Leino näytti vääjäämättä pilkulle. Tilanne ei vaikuttanut millään tavalla peliin, mutta säännöissä ei ole kohtuullisuuspykälää.

Rasmus Karjalainen ei tarvinnut pitkää keskittymisaikaa, kun hän laukoi pallon voimalla maaliin.

Karjalaisen tämän kauden yhdeksäs maali oli nähnyt päivänvalon.

Kun ottaa huomioon, miten vaisu kotijoukkue VPS oli alkurynnistyksensä jälkeen, oli KuPSin voitto sinetöity.

– Harmittaa, miten päästimme maalit ja rangaistuspotku oli mielestäni siinä tilanteessa liian kova tuomio, paheksui VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Kahden maalin johdossa voisi tietenkin varmistella voittoa ja keskittyä puolustamaan. KuPS ei tehnyt suinkaan niin, vaan pallon hallinta ja innokas hyökkäys jatkui koko toisen puoliajan. VPS sai vain harvoja hyökkäysiä Töyräsin maalille. Yhtään kunnon laukausta maalia kohti VPS ei toisella puoliajalla saanut aikaan.

HJK sai revanssin Interistä ja jyräsi jalkapalloliigan kärkeen

KuPS ohitti RoPSin Veikkausliigassa, VPS kaatui komeasti

Uusimmat

Jalkapallo

Urho Nissilä alkaa päästä vauhtiin Belgian liigassa: "Pelkkää hyvää sanottavaa"

Gascoigne saa syytteen seksuaalisesta häirinnästä – pidätettiin junamatkan päätteeksi

Näköala: Kylläisen olon voi vielä antaa anteeksi

Huuhkajille iso pettymys Unkarissa – "Emme päässeet tasollemme"

Kommentti: Tämä Huuhkaja-ryhmä on vielä pitkään ilonamme

Suomi voitti Kansojen liigan lohkonsa ja on kahden voiton päässä EM-kisoista

Näkökulma: Jalkapalloihme voi olla lähempänä kuin arvaakaan

Ovi kävi Fulhamissa – Jokanovic sai väistää Ranierin tieltä

KuPS odottaa rauhassa Petteri Pennasen ratkaisua

Sterlingin jatkopaperi valmis – City-hyökkääjä tienaa 343 000 euroa viikossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.