KuPS löi Vitebskin vakuuttavasti 2–0 – Murillo nousi joukkueen sankariksi

KuPS sai erinomaiset lähtökohdat Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen seuraavan osaotteluun valkovenäläistä FK Vitebskiä vastaan, kun kuopiolaiset voittivat joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa 2–0.

Kuopiolaisten sankarina kunnostautui  puolustaja Luis Carlos Murillo, joka teki ottelun avausmaalin ja oli järjestelemässä myös KuPSin toista maalia.

 

Ensimmäinen maali oli Murillon henkilökohtainen näytös. Kolumbialainen riisti pallon valkovenäläisiltä keskialueelta, nousi Vitebskin maalin kupeeseen ja tälläsi pallon etuyläkulmasta maalin kattoon. Murillon koko kauden ensimmäinen maali syntyi ottelun 61. minuutilla.

Lue myös: KuPSin Honkavaara eurovoitosta: "Upea suoritus Murillolta, niin kuin koko joukkueelta"

13 toista minuuttia myöhemmin Murillo murtautui jälleen Vitebskin puolustuksen läpi ja nosti pallon yli maalivahti Dmitri Gushchenkon, mutta pallo osui tolppaan. Hyökkäjä Lucas Rangel oli kuitenkin paikalla ja laittoi pallon maaliin.

Peli oli muutamaa hetkeä vaille kokonaan KuPSin hallinnassa. Joukkueen hallinnasta kertoo muun muassa alla oleva Twitteriin ladattu kuva.

 

Ensimmäisellä puoliajalla KuPSille sydämentykytyksiä aiheutti tilanne, jossa Issa Thiaw loukkasi jalkaansa, mutta keskikenttäpelaaja pystyi jatkamaan ottelua. Thiaw palasi vasta kesäkuussa pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon.

Vitebsk sai ottelussa kaksi kovaa kaukolaukausta kohti KuPSin maalia, mutta Otso Virtanen oli molemmissa tilanteissa etevämpi ja torjui laukaukset.

 

Ottelun lopulla nähtiin KuPSin uuden hyökkääjän Tucon ensiesiintyminen kuopiolaisten paidassa, kun hän juoksi vaihdosta kentälle Rangelin tilalle.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran 18. heinäkuuta Vitebskissä Valko-Venäjällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KuPSin Honkavaara eurovoitosta: "Upea suoritus Murillolta, niin kuin koko joukkueelta"

KuPSin tuore hankinta on pelikelpoinen jo illan ottelussa – nähdäänkö Tuco jo tositoimissa?

KuPSin eurovastustaja FC Vitebsk karautti bussilla keskuskentän pihaan ennen iltakymmentä: "Kaipa heidän lentonsa oli sovitettu näin"