KuPS murskasi JJK:n Purjen johdolla

Kuopion Palloseura käänsi komeasti kurssinsa jalkapalloliigassa. KuPS kaatoi vierasottelussaan JJK:n peräti maalein 1-5. Joukkueen sankari oli kaksi maalia tehnyt Ats Purje.

KuPSin avausmaalin teki ensimäisen jakson lopulla Purje. Virolaislaituri sai hienon läpisyötön Ali Koljoselta ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Maali oli Purjelle toinen tämän kauden liigassa.

Toisen jakson alussa KuPS iski uudestaan. Ensin Paul Obiefule puski 0-2-maalin Miikka Ilon antamasta kulmapotkusta. Vain runsas minuutti myöhemmin Purje pääsi jälleen läpiajoon, eikä erehtynyt tälläkään kertaa.

JJK:lta kesti vartin verran toipua takaiskuista. Kotijoukkue sai reilun tunnin pelin jälkeen rangaistuspotkun, jonka Tamas Gruborovcis toimitti varmasti verkon perille. Maali oli Gruborovicsille liigauran 50:s.

Kotijoukkueen takaa-ajo jäi kuitenkin kosmeettiseksi. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun JJK-pakki Janne Turpeenniemi ohjasi pallon omaan maaliin kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä.

Ats Purje ei kuitenkaan ollut vielä valmis. Purje tarjoili pari minuuttia ennen loppuvihellystä loistopaikan maanmiehelleen Sander Purille, joka laukoi KuPS-uransa ensimmäisen maalin.

Joukkueen hyvä ilme ei tullut yllätyksenä valmentaja Esa Pekoselle.

- Saimme ensimmäistä kertaa parhaan porukan jalkeille ja pystyimme treenaamaan rauhassa. Sanoin jo ennen ottelua, että jos tämä ei nyt näytä peliltä, niin jo on ihme, Pekonen totesi Urho-tv:n haastattelussa.

Voittolukemia Pekonen piti suurina pelitapahtumiin nähden.

- Tuli vähän turhankin isot numerot.

Voitto nosti KuPSin liigassa sijalle 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.