KuPS-puolustus avusti TPS:n täyteen pistepottiin

Veikkausliigan kärkikahinoihin entistä tiiviimmin haluava TPS haki täyden kolmen pisteen potin torstai-iltana Kuopiosta. KuPS hävisi turkulaisille maalein 1-3.

Vierasjoukkueen avausmaali syntyi 19 minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen avustuksella. Maalivahti Mika Hilander arkaili KuPS-puolustuksen oman rankkarialueen rajalle laittaneen pallon kanssa ja Mika Ääritalo pääsi laukomaan pallon vapaasti maaliin.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Pyry Kärkkäinen nosti KuPSin tasoihin unelmalaukauksella. Miikka Ilo tiputti laidalta tulleen keskityksen alaspäin Kärkkäiselle, joka tälläsi pallon TPS:n maaliin 20 metristä.

Aivan puoliajan lopulla Mikko Hyyrynen pääsi peippailemaan vapaasti KuPSin rangaistusalueen rajalla ja laukoi pallon upeasti KuPSin maalin vasempaan yläkulmaan.

KuPSin hölmöily jatkui myös TPS:n kolmannessa maalissa. Hilander ja Atte Hoivala törmäilivät ja lahjoittivat pallon TPS:n Roope Riskin, jolla oli helppo työ viimeistellä vierailijoiden kolmas osuma.

43 pisteeseen noussut TPS on nyt tasoissa HJK:n kanssa, mutta turkulaiset ovat pelanneet ottelun enemmän kuin helsinkiläiset. KuPS on Veikkausliigassa kolmanneksi viimeisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KuPSin Sohna pelaa tänään – TPS vastassa