KuPS ui syvissä vesissä

Kuopion Palloseura liukuu todella jyrkässä alamäessä jalkapalloliigassa. Joukkueen neljän tuoreimman ottelun saldo on nolla sarjapistettä ja lohduton maaliero: 0 tehtyä ja 10 päästettyä osumaa - ei ihme, että keltapaidat ovat pudonneet sarjan jumbotilalle. Sunnuntaina joukkue otti lukua Valkeakosken Hakalta maalein 0-3 (0-1).

- Joukkue kyntää tällä hetkellä saatanan syvissä vesissä. Jossain on vikaa, kun meidän kolme nuorinta pelaajaa saivat eniten aikaan, puhisi KuPS:n päävalmentaja Kai Nyyssönen.

Valmentaja piti suojateilleen tiukan puhuttelun ottelun jälkeen, eikä yksikään kuopiolaispelaaja saapunut haastattelupyynnöistä huolimatta median eteen.

- Pallo on nyt pelaajien käsissä, että mitä haluamme jatkossa tehdä. Tällainen esitys ei voi toistua.

- Tuolla on nyt pukukoppi täynnä poikia, jotka miettivät asioita, Nyyssönen selvitti.

Pallo johdolle

Kaikkea päävalmentaja ei kuitenkaan laittanut pelaajiensa piikkiin.

- Pitää miettiä, mitä minä olen tehnyt. Kova halu on menestyä ja voittaa pelejä, mutta kun joukkue ei saa tulosta, pitää miettiä mitä tehdä, savolaispiiskuri vuodatti.

Oletko siis huolissasi työpaikkasi puolesta?

- Laitan palloa seuran johdolle. Muutosta pitää tapahtua, mutta mikä se muutos sitten on, Nyyssönen vastasi.

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Tomi Kärkkäinen erosi 15. toukokuuta, kun joukkueensa alisuoritti rajusti. Tilalle astuivat Kärkkäisen ex-apuvalmentaja Petri Vuorinen ja urheilutoimenjohtaja Juha Reini. Muutoksen jälkeen VPS on napannut neljästä ottelusta kolme voittoa.

Oletko harkinnut Kärkkäisen temppua, Kai Nyyssönen?

- Tarkkaan pitää miettiä, mitä tehdään seuran edun puolesta. Tämä on tulosurheilua, joten homma pitää saada toimimaan, hän pyöritteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.