KuPSilla vastassa liigan kovin mittari

Savon Sanomat Areenalla nähdään perjantaina Veikkausliigan kierroksen ehdoton helmi, kun perinteikkäät Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi ottavat yhteen.

HJK on Liigan ja maratontaulukon kärkijoukkue. Kaikkiaan 27 mestaruutta voittanut HJK on avannut kauden kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä.

Neljäntenä maratontaulukossa olevan KuPSin saldo kolmesta kamppailusta on kaksi voittoa ja tasapeli. Keltapaidat ovat sarjassa viidentenä, mutta kaikilla edellä olevilla joukkueilla on pelattuna vähintään yksi ottelu enemmän.

Sekä KuPS että HJK hankkivat Veikkausliigan siirtoikkunan sulkeutumispäivänä keskiviikkona lisää voimaa joukkueisiinsa. Maajoukkuemies Toni Kolehmainen pelaa kaksi seuraavaa kautta HJK:ssa ja norjalainen Lilleströmin hyökkääjä Joachim Osvold auttaa KuPSia kahden kuukauden vuokrasopimuksella.

– Meillä on puolikuntoisia pelaajia, joita ei ole mitään järkeä peluuttaa pahemmin rikki heti alkukaudesta. Sen takia oli tärkeää saada Osvold paikkaajaksi. Hän on ollut koko ajan Lilleströmin vahvuudessa eli mies on kunnossa, KuPSin valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

KuPSille hyvä uutinen on Joonas Pöntisen toipuminen pelikuntoon. Kasvoihin tällin saanut toppari Toni Markic lienee yhä sivussa.

Hyökkäävistä pelaajista Juha Hakola, Chibuike Nnah, Ilmari Niskanen ja Miikka Ilo ovat sivussa. Nnah on päässyt jo harjoittelemaan joukkueen kanssa. Niskanen totuttelee pahan vamman jälkeen lajin rasituksiin KuPSin A-nuorten mukana. Hakolan ja Ilon toipumisennusteista ei ole selvyyttä.

– Valmistautuminen on mennyt hyvin ja me olemme valmiita isoon haasteeseen, Rajamäki vakuuttaa.

KuPSissa ja HJK:ssa kotimaassa pelanneen Aulis Rytkösen muistoa kunnioitetaan minuutin taputushetkellä. Ranskassa loistanut Rytkönen kuoli reilu vuosi sitten huhtikuussa Helsingissä.

KuPS–HJK, Veikkausliigan ottelu Savon Sanomat Areenalla perjantaina kello 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.