Veikkausliigajoukkueelle taas jättitappiot - Seura selvitystilassa ilman omistajan miljoonaruiskua

Liikemies Ari Lahden pääosin omistaman Kuopion Palloseura Oy:n tappioputki jatkui viime vuonna. Alimmalle riville kertyi miinusta 711 000 euroa, kun edellisen vuoden tulos oli 776 000 euroa tappiolla.

Jalkapalloseuran kulukuuri näkyi selvimmin henkilöstökuluissa, jotka putosivat 90 000 euroa. Tulopuolella tapahtui myös lähes 90 000 euron notkahdus ja liikevaihto jäi 797 000 euroon.

Jos Kuopion Palloseuran tilinpäätöksestä hakee jotakin positiivista, niin ne löytyvät liiketoiminnan muut tuotot -riviltä, jonka 138 00 euron tulovirrassa oli kasvua yli 50 000 euroa.

Taseensa puolesta KuPS oli tilikauden päättyessä pahemman kerran kuralla. Vierasta pääomaa oli kyydissä yli 1,4 miljoonaa euroa, kun taseessa oli vastaavaa vain 259 000 euroa.

Yhtiön peruspääoma 186 000 euroa oli syöty kokonaan ja oma pääoma oli miinuksella lähes 1,2 miljoonaa euroa. Tunnusluvut kertovat, että yhtiön hallituksen olisi pitänyt hakea viime marraskuun lopussa tilikauden päättyessä yritys selvitystilaan osakepääoman täydentämiseksi.

Liiketoiminnan jatkuminen on ollut talvikaudella jälleen pääomistajan rahoituksen varassa. Lahden on pitänyt upottaa harrastukseen uutta pääomaa runsaat miljoona euroa, jotta yhtiön pelibudjetti on saatu Veikkausliigan vaatimalle tasolle.

Kuopion Palloseura Oy:n kumulatiiviset tappiot kohosivat viime tilikauden jälkeen jo liki 3,5 miljoonaan euroon, josta viime kauden osuus tappiota oli siis 711 000 euroa.

Tappiosumma vastaa Veikkausliigan 33 ottelulle jyvitettynä keskimäärin 21 500 euron tappiota per ottelu. Näin laskien Lahti sponsoroi jokaista pelikentälle asti tullutta katsojaa lähes kymmenellä eurolla.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen ei halunnut kommentoida kovia tappioita. Matkoilla ollutta Lahtea Savon Sanomat ei tavoittanut.

KuPS on viimeksi tehnyt voitollisen tilikauden vuonna 2007, jolloin plussaa kertyi 21 000 euroa. Sen jälkeen jokaisen vuoden tappiot on kirjattu kuusinumeroisilla luvuilla.

Tappiot on kuitannut KuPSin pääomistaja Lahti. Jalkapallosta innostunut mies on todennut, että niin kauan kuin hän mukana KuPSin toiminnassa, seura hoitaa velvoitteensa.

Lahti on sijoittanut KuPSiin jo aiemmin pitkälti yli kolme miljoonaa euroa.

Pääomistajan mielestä Kuopio ei ole ihanteellinen paikka pyörittää seuraa. Hänen mielestään Etelä-Suomesta katsottuna syrjässä olevassa Kuopiossa on tehtävä kaikki asiat hieman muita paremmin, jotta ihmiset kiinnostuvat seurasta

Ari Lahti tienasi Olvilla 117 000 euroa