KuPSin Sasa Jovovic kertoo parrastaan ja tatuoinneistaan - katso kuvat

KuPSin serbialaishyökkääjä Sasa Jovovic vastaa kahdeksaan kysymykseen pukeutumisesta, parrasta ja vähän muustakin.

1. Millainen merkitys vaatteilla on sinulle?

Tykkään näyttää hyvältä. En jonkun muun, vaan itseni takia. Haluan, että minusta tuntuu hyvältä, kun näen itseni peilistä. Haluan käyttää kivoja vaatteita. Pidän niistä todella hyvää huolta. Serbiassa sanomme: ”Kaiken täytyy olla tip top.” Minun täytyy olla tip top, että pystyn toimimaan kunnolla. En oikeastaan pidä kiinni yhdestä tyylistä. Olen kokeillut elämäni aikana monenlaisia tyylejä niin hiusten, parran kuin vaatteidenkin osalta. Kun puen ylleni jonkin vaatekappaleen, haluan, että vaate sopii minulle niin kuin olisin syntynyt sen kanssa. Sama on myös hiusten ja parran suhteen: niiden täytyy sopia persoonallisuuteeni.

2. Mistä ostat vaatteesi?

Se vaihtelee todella paljon, mutta en osta vaatteita kirpputoreilta, sillä olen aika tarkka hygienian suhteen. En käytä vaatteisiini tolkuttomasti rahaa, mutta tykkään ostaa laadukkaita vaatteita. Sillä, maksaako vaate seitsemän vai 350 euroa, ei sen sijaan ole merkitystä. Jos minulla on mahdollisuus ostaa vaate, ostan sen, jos ei, en osta. Lahjoitan vanhoja, hyväkuntoisia vaatteita. Suomessa asuessani olen antanut vanhoja vaatteitani pakolaisille.

3. Keiden tyyliä ihailet?

Itse asiassa minulla on kaksi esikuvaa tyylin saralta: näyttelijä Ryan Gosling ja jalkapalloilija Pablo Daniel Osvaldo. Haluaisin olla jotain heidän kahden väliltä. Osvaldo on todella mielenkiintoinen persoona niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin – olen lukenut hänestä paljon. Sekä Gosling että Osvaldo ovat mielestäni todellisia herrasmiehiä.

4. Saatko inspiraatiota pukeutumiseesi esimerkiksi Instagramista tai Pinterestistä?

Itse asiassa seuraan sosiaalisessa mediassa ainoastaan partaan liittyviä asioita. Minua kiinnostaa se, miten miehet laittavat partojansa, sillä parta on erittäin tärkeä minulle. Minulla on ehkä vähän liiankin vahva tunneside partaani. En voi esimerkiksi antaa kenen tahansa muotoilla partaani, vaan haluan jutella parturin kanssa ensin ja varmistua, että meillä on sama näkemys.

5. Kerro lisää parrastasi?

Parrankasvatukseni alkoi itse asiassa hauskasti. Ystäväni käski minun ajaa viikset pois, koska ne näyttivät hänestä naurettavilta. Totesin hänelle kasvattavani viikset ja parran, koska en saanut tehtyä maaleja tuohon aikaan. Kun aloin kasvattaa viiksiä ja partaa, aloin tehdä maaleja ja päätin, että annan parran ja viiksien kasvaa, kunnes maaleja ei enää synny. Kun maaleja alkoi tulla, ystäväni sanoi: ”Älä ajakaan mitään pois!” Parrankasvatus alkoi vitsinä, mutta aloinkin tykätä parrasta paljon. Kun olen poissa tolaltani, leikin parrallani, sillä se saa minut rauhalliseksi. Pesen partani kuusi kertaa päivässä ja kampaan sitä viisi–kuusi kertaa. Parran ainoa huono puoli on se, että erityisesti humalaiset ihmiset haluavat kosketella sitä.

6. Miten kauan sinulla menee parran kampaamiseen aamulla?

Siihen menee kymmenisen minuuttia riippuen siitä, minkä muotoinen parta on. On todella mielenkiintoista, että jos olen vaikkapa tänään huonolla tuulella, huomisaamuna parta on takuulla ihan sekaisin. Jos olen hyvällä tuulella, parta näyttää aamulla siltä kuin olisin kammannut sen nukkuessani.

7. Miten kuvailisit suomalaismiesten tyyliä?

Olen pahoillani, mutta olen raa’an rehellinen ihminen, joten sanon suoraan, mitä ajattelen. Olen nähnyt paljon huonosti pukeutuneita suomalaismiehiä, jotka eivät tunnu välittävän siitä itse. Olen kuitenkin myös tavannut miehiä, jotka ovat todella tyylikkäitä.

8. Sinulla on useita tatuointeja, kerro niistä?

Ei ole mitään järkeä ottaa merkityksettömiä tatuointeja. Jokaiseen tatuointiini liittyy tarina. En ole sellainen ihminen, joka vihaisi omia tatuointejaan joidenkin vuosien päästä. Olen kuitenkin peittänyt merenneidolla yhden tekstitatuointini, joka ei ollut täysin onnistunut. Kädessäni oleva numero 22 on pelinumeroni, mutta siihen liittyy myös paljon muuta. Loukkasin esimerkiksi polveni juuri kuukauden 22. päivänä. Myös hyviä asioita on tapahtunut: Olen esimerkiksi allekirjoittanut monia pelaajasopimuksia juuri kuukauden 22. päivänä. Jokainen tatuointi merkitsee minulle jotain ja muistuttaa tietystä elämänvaiheesta. Suomessa asuessani olen ottanut neljä tatuointia.

Sasa Jovovic

Jalkapalloilija.

Syntynyt 6. syyskuuta 1986 Čačakissa, Serbiassa.

Pelaa tällä hetkellä KuPSissa hyökkääjänä. Aiempia seuroja Suomessa EIF, PS Kemi ja OPS. Pelannut myös Serbiassa, jossa aloitti uransa, ja Montenegrossa.

Lempielokuvat: Blow, Vanilla Sky, The 13th Warrior

Lempiruoka ja -juoma: Serbialainen ruoka, kiinalainen ruoka, kahvi, olut

KuPSin Sasa Jovovic: "Kentällä olen jopa töykeä"