KuPSin juhlapeli: Venäläinen versus Sihvola

Savon Sanomat Areenalla pelataan sunnuntaina Kuopion Palloseuran 90-vuotisjuhlaottelu, jossa vastassa on MyPa Kouvolasta. Sunnuntaisen liigapelipelin yhteyteen on liitetty paljon erilaista oheisohjelmaa. Veikkausliigan ottelu alkaa alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.

Asetelma:

Joukkueet ovat tasaisessa keskikastissa kahden pisteen marginaalissa (MyPa 29, KuPS 27 pistettä). Mitali on edelleen täysin molempien ulottuvilla. Ryhmien materiaaleihin nähden MyPa on alkukaudesta hienoisesti ylisuorittanut ja KuPS vastaavasti alisuorittanut. Molemmilla on allaan hyvä peli. KuPS oli niskan päällä maalittomana päättyneeessä kotipelissään Klubia vastaan ja MyPa naarasi JJK:n vieraissa 0–3.

Ylimääräistä eliksiiriä isännille tuo juhlapelin status. Klubi-pelissä yleisöä oli jo 4300. Nyt torilta areenalle marssivat pääsevät peliin ilmaiseksi, joten lehtereillä riittänee taas väkeä.

MyPa selätti Jyväskylässä alkukauden pahan peikkonsa ottamalla sesongin ensimmäisen vierasvoiton. Nyt tulppa on auki ja KuPS saa olla varuillaan.

KuPS saa liki parhaan mahdollisen kokoonpanon sunnuntaiseen juhlaotteluunsa. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään. Hyökkääjä Ilja Venäläinen ja toppari Rami Hakanpää pystyvät pelaamaan. Lisäksi keskikentän Tuomas Rannankarin edustusoikeusasiat on saatu kuntoon. Rannankari, 22, juoksee tuskin avaukseen, mutta nähtäneen varmasti jossain vaiheessa kentällä.

MyPa ei pääse Kuopioon sen sijaan parhaalla mahdollisella miehistöllä. Varmuudella pois ovat Emerik Grönroos, Antti Koskinen, Joni Vuorinen ja Riku Heinonen.

Joukkueet kohtasivat Kouvolassa huhtikuussa, jolloin päädyttiin pistejakoon lukemin 1–1. Kesäkuussa KuPS voitti kesinäisen kohtaamisen kotonaan 2–0.

Ratkaisu:

Molemmat ryhmät janoavat mitalia, joten pisteet ovat arvossaan. KuPS hyökkää kotonaan aktiivisesti, MyPa keskittyy vastaiskuihin. Kotijoukkueen nopea avausmaali muuttaisi oleellisesti pelin luonnetta. Keskialueen herruudesta käydään kovaa kapinaa.

Tulosennuste:

Tiedossa on vähämaalinen ja tasainen vääntö. Tulokset 1–0, 1–1 tai 2–1 liippaavat läheltä.

Avainpelaajat:

Katseet kääntyvät maalintekijöihin. Isäntien Ilja Venäläinen johtaa liigan maalipörssiä yhdeksällä osumallaan. Pekka Sihvola on viimeistellyt vieraille kahdeksan kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.