KuPSin päävalmentaja Honkavaara tappiopelin jälkeen: "Nyt pitää olla aktiivinen siirtomarkkinoilla"

Kehno ensimmäinen puolituntinen tuotti Kuopion Palloseuralle lisätahran vieraspelisarakkeeseen. FC Honka oli kotinurmellaan Tapiolassa alussa ahneempi ja karkasi kahden maalin johtoon. KuPS pääsi maalin päähän, mutta varsinaiset eväät jäivät Espoosta ottamatta.

Kapteeni Petteri Pennanen viimeisteli heti toisen puoliajan alussa Ilmari Niskasen syötöstä vierasjoukkueelle 2–1-kavennuksen, mutta se jäi kuopiolaisten kannalta harmittavasti ottelun viimeiseksi maaliksi. Niskastakin ihmetytti valkoisissa asuissa pelanneen KuPSin vaisu ensimmäinen puoliaika.

– Muutimme sitten taktiikkaa. Saimme kavennuksen, ja oli meillä pari loistopaikkaa tasoitukseenkin. Viimeinen puristus jäi kuitenkin puuttumaan, ja tulos on tietenkin iso pettymys.

Paras tasoituspaikka siunaantui nimenomaan Niskaselle. Hän pääsi 63. minuutilla puskemaan läheltä Henri Toivomäen keskityksestä. Honka-vahti Davor Taleski torjui, kun ei ehtinyt alta pois.

– Itse en nähnyt ollenkaan, mihin pallo osui. Harmitushan siitä tilanteesta jäi päällimmäiseksi muistikuvaksi, kun olin aika varma, että teen maalin.

Joukkueet kohtasivat nyt toisen kerran tällä liigakaudella. Huhtikuisessa sarja-avauksessa Kuopiossa pisteet menivät jakoon 1–1-numeroin espoolaisten maalatessa pilkulta. Edellisen kerran KuPS oli pelannut Tapiolassa lokakuussa 2014. Silloin tulos oli tasapeli: 2–2. Tuon ottelun kokoonpanosta nähtiin eilen kentällä KuPSin paidassa Lum Rexhepi, joka tuolloin pelasi Hongassa, sekä Hongan Antti Mäkijärvi, joka tuli vaihdosta peliin sekä silloin että nyt.

Edellisen kerran Honka oli voittanut KuPSin 21. heinäkuuta 2013, kun Tapiolassa loppunumerot olivat 1–0. Nyt samaiset numerot ilmestyivät tulostaululle jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Javier Hervas laukoi pallon pilkulta sisään. Borjas Martin pääsi onnekkaasti läpi ja kaatui rangaistusalueella KuPS-vahti Otso Virtasen vastaantuloon.

– Onneksi Virtanen sentään pysyi kentällä, tyytyi KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoimaan tilannetta. Joku erotuomari olisi tosiaankin saattanut kaivaa taskustaan punaisen kortin.

Vaikka KuPS pääsi paremmin juonesta kiinni jo suunnilleen puolen tunnin pelin jälkeen, pääsi kotijoukkue 2–0-johtoon. Virtanen torjui Lucas Kaufmannin vapaapotkun vain puolittain, ja Borjas Martin korjasi hedelmän.

– Päästimme ikäviä maaleja, valmentaja Honkavaara harmitteli.

– Kun lisäsimme keskikentälle yhden miehen, saimme Hongan pelaamisen paremmin kontrolliin. Palkinto jäi kuitenkin saamatta.

Hongalle kotivoitto oli kolmas putkeen.

– KuPS on sarjan vaarallisimpia joukkueita hyökkäyssuuntaan, mutta puolustimme pitkiä jaksoja hyvin, sanoi Hongan pääkäskijä Vesa Vasara.

– Toinen puoliaika oli jatketta ensimmäisen lopulle. Olimme passiivisempia ja hävisimme kaksinkamppailuja. KuPS pakotti meidät puolustuskannalle, Vasara myönsi.

Kun KuPS hallitsi toisella puoliajalla peliä, teki Honkavaara kaikki kolme vaihtoa vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Belgiaan siirtyvä Urho Nissilä ei ollut enää KuPSin kokoonpanossa.

– Hänen puuttumisensa ei pelissä näkynyt, Honkavaara totesi.

– Tiesimme tilanteen. Nyt pitää olla aktiivinen siirtomarkkinoilla, että saamme Nissilälle hyvän korvaajan.

RoPS kiilasi toiseksi jalkapalloliigassa

KuPS heräsi taisteluun liian hitaasti

Uusimmat

Jalkapallo

Parhaassa peli-iässä oleva Tuomas Rannankari pitää taukoa jalkapallosta

Ronaldo kehottaa Messiä vaihtamaan toiseen liigaan – "Kokeile jotain uutta, tule Italiaan"

Evakko uhkaa – KuPS saanee pelata vain kaksi kierrosta Eurooppa-liigaa Kuopiossa

Venäläissivusto: Roman Eremenko joutumassa ulos Spartak Moskovasta

Juha Pirinen jättää HJK:n ja siirtyy Simo Valakarin alaisuuteen Norjaan

KuPS hankki hyökkäävän saksalaispelaajan Levadiasta

Origi puski Liverpoolin voittomaalin lisäajalla

Iisalmeen kaksi mestaruutta taitokilpailuista

Pitkän ja kovan ponnistuksen päätös näkyvissä – Eläkepäiville siirtyvän Pekka Ojalan kova työ näkyy piirin kassassa

KuPS hankki ulkomaille tähtäävän nuoren keskikenttäpelaajan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.