KuPSin paidoissa näkyy häivähdys omistajan haavetta

Joulukuu vuonna 2006. Jalkapalloliigasta Ykköseen pudonneen KuPSin tuore hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Ari Lahti paljastaa haaveensa Savon Sanomissa:

- Minun unelmani on se, että KuPS ansaitsisi paikan eurokentille ja pelattaisiin KuPS-Leeds United -ottelu Keskuskentän stadionilla. Silloin tämä koko homma olisi sen väärti, mitä on tehty.

Heinäkuu vuonna 2011. Euroopan liigan karsintoihin valmistautuvan KuPSin toimistolla kaivetaan esiin eurocupeihin teetetyt fanipaidat. Rinnassa lukee Strongbow - sama mainos, joka on tullut vuosien varrella tutuksi Leedsin paidoista.

- Tämä on kunnianosoitus sille. Toivottavasti viesti välittyy Leedsille Englantiin asti, että täällä odottaa innokas eurocup-vastustaja, Lahti naurahtaa.

Pelipaita julki myöhemmin

Virityksen taustalla on se, että Strongbow'n maahantuoja Hartwall on KuPSin euro-ottelun pääyhteistyökumppani. KuPS kohtaa Euroopan liigan ensimmäisellä karsintakierroksella romanialaisen Gaz Metanin. Kuopiossa pelataan torstaina 14. heinäkuuta ja Romaniassa viikkoa myöhemmin.

KuPS ei kuitenkaan pelaa Euroopan liigassa siiderimerkki rinnassaan, vaan näitä paitoja on teetetty rajattu määrä fanimyyntiin ja pr-tarkoitukseen. KuPSin Euroopan liigan pelipaita julkistetaan myöhemmin.

Tulevaisuus näyttää, toteutuuko Lahden haave joskus kokonaisuudessaan.

- Keväällä Leeds oli aika pitkällä Englannin cupissa ja ajattelin jo, että tuleeko Leeds samaan Euroopan liigaan. He putosivat kuitenkin. Nyt ei auta kuin pyrkiä pääsemään KuPSin kanssa eurokentille myös jatkossa ja toivoa, että Leedskin menestyy, Lahti hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.