KuPSin toimitusjohtaja joukkotappelusta: Meidän fanimme säilyttivät malttinsa

Kuopion Palloseuran toimitusjohtajan Jarmo Heiskasen mukaan Kuopiossa kannattajien väliset yhteenotot ovat hyvin harvinaisia. Perjantaina KuPSin ja HJK:n liigaottelun jälkeen joukkueiden kannattajat ja järjestyksenvalvojat olivat käsirysyssä pääkatsomon takana.

– Nämä ovat todella yksittäistapauksia, Heiskanen sanoo.

Vuonna 2013 KuPSin kannattajat aiheuttivat häiriöitä Suomen Cupin finaalissa Helsingissä. Fanit suivaantuivat KuPSin Dudun ulosajosta.

Tapauksen takia KuPS sai 2 000 euron sakot.

Perjantain tapauksesta Heiskanen sai raportin KuPSin turvallisuuspäälliköltä. Raportin mukaan yhteenottoja oli lähinnä muutaman HJK:n kannattajan ja kuopiolaisten järjestyksenvalvojien kanssa.

– Pieni ryhmä HJK:n kannattajia pääsi järjestyksenvalvojien ohi ja siitä syntyi pienimuotoinen kahakka. Mutta käsittääkseni tilanne rauhoittui nopeasti.

Heiskanen kehuu järjestyksenvalvojia, että he reagoivat nopeasti kärjistyneeseen tilanteeseen.

– Myös meidän kannattajamme olivat melko maltillisia, eivätkä lähteneet laajamittaisesti osallistumaan tilanteeseen, Heiskanen sanoo.

KuPSin otteluissa vierasjoukkueen kannattajien bussi ohjataan niin sanotun aurinkokatsomon puolelle.

– Fanit eivät pääse portillakaan pois bussista, vaan se ajatetaan aurinkokatsomon lähelle. Pelin aikana heitä valvotaan ja pelin jälkeen ohjataan takaisin bussiin. Mutta nyt syystä tai toisesta muutama fani pääsi toiselle puolelle kenttää.

Poliisille tapauksesta ei lauantaiaamuun mennessä ollut tullut ilmoitusta. Poliisipartiota ei tarvittu myöskään itse välikohtauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veri roiskui KuPSin pelin jälkeen

4000 katsojan raja paukahti rikki Savon Sanomat Areenalla

KuPS hoiteli HJK:n Traffordin maalilla