Kuinka Islannin menestys on noteerattu savolaisten jalkapalloihmisten keskuudessa?

Islannin menestys on ollut useille jalkapalloihmisille hämmästyttävä ja ihastuttava kokemus. Kysyimme savolaisilta jalkapalloihmisiltä, mitä Islannin menestys on heille merkinnyt.

- Minusta Islannin menestyminen on ollut parasta koko kisoissa. On ollut hauska katsoa, kun heidän kannattajansa elävät niin upeasti mukana. Suomalaisten kannattaisi ottaa mallia kannattajista. Ranska on kova pala, mutta luotan Islannin mahdollisuuksiin.

Satu Oksanen, pieksämäkeläisen Savon Pallon naisten joukkueen maalivahti

 

- Jollain tavalla tiedän sen kansan vahvan yhteisöllisyyden ja jalkapallon merkityksen sille saarelle. Kisojen voitot ovat herättäneet vahvoja tunteita, koska kuitenkin vuoden siellä vietin pelaajana. Menestys on hieno juttu maalle. Siellä on tehty kovasti töitä, josta on tullut jo nyt hieno palkinto. Menestystä voi olla luvassa jatkossakin, sillä Islannista nousee jatkossa vielä nykyistä enemmän laadukkaita pelaajia. Siellä on laitettu jalkapalloasiat kuntoon.

Jan Berg, Toivalan Urheilijoiden pelaaja, jolla on kokemusta myös Islannin liigasta

 

- Sinällään on ollut yllätys varmaan kaikille, että Islanti on edennyt näin pitkälle. Jalkapallo on joukkuepeli, jossa yllätykset ovat mahdollisia. Pelkät yksilöt eivät riitä. En ole kannustanut Islantia, mutta sympatiat ovat kuitenkin pienen puolella. Maan pelitapa on itse asiassa kisojen yksioikoisin ja huonoin, mutta se on sille joukkueelle sopivin ja tuloksestahan sitä pelataan.

Pele Koljonen, iisalmelaisen PK-37:n talenttivalmentaja

 

- En kannattanut Islantia kisojen alussa, mutta propsit ovat alkaneet kääntyä sille suunnalle. Suomalaisena tunnen suurta kunnioitusta Islantia kohtaan. Se on todella pieni maa ja he ovat kuitenkin kisoissa. Englanti-voiton jälkeen oli sanaton olo. Nyt tuntuu melkein kuin kannattaisi omaa joukkuetta. Joukkue on näyttänyt, että se voi haastaa kenet tahansa eli myös seuraavassa pelissä Ranskan. Upeaa, että heidän kannattajansa huomioivat joukkueen hienosti.

Ella-Rosa Huusko, Kuopion Pallokissojen naisten liigajoukkueen hyökkääjä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.