Kuopion Keskuskenttä saa pian uuden tekonurmen – työt päässevät jo ensi viikolla käyntiin

Koronavirukset aiheuttama kotimaisen jalkapallokauden siirtäminen aikaistaa Kuopion Keskuskentän tekonurmen uusimista. Nurmen vaihtaminen alkanee jo ensi viikon lopulla, kun alkuperäisessä ohjelmassa se oli vasta alkukesästä.

Helsingissä on jo vaihdettu Bolt Areenan tekonurmi, ja seuraava kohde löytyy Kuopiosta. Myös Maarianhaminassa on laitettu huhtikuussa uutta tekonurmea.

Kuopion kentän vanhalta tekonurmelta imuroidaan ensin kumirouhe pois, minkä jälkeen vanhaa mattoa rullataan. Mikäli kentän pohja joustokerroksineen on kunnossa, niin uusi nurmi päästään asentamaan paikoilleen. Työtä ei voi tehdä ennen kuin sää hieman lämpenee, mutta Keskuskenttä lienee toukokuun alussa harjoittelukunnossa.

Uuden kentän asentamisesta jää siis yksi työvaihe pois, kun kentän alle rakennettiin viimeksi joustokerros. Kumiasvaltti ja hiekkakerros mahdollistavat sen, että tarvittava jousto saadaan lyhyemmällä tekonurmella ja pienemmällä rouheen määrällä.

Kuopion Palloseuran miesten mestarijoukkueelle kentän kunnostaminen oli kohtalonkysymys ajatellen Mestarien liigan karsintakierroksen otteluja, joiden piti alkaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Näitä pelejä varten kentälle haettava Euroopan jalkapalloliiton Uefan lisenssi olisi todennäköisesti jäänyt saamatta tekonurmen vaihdon takia.

Uefan ottelut siirtyvät varmasti, sillä edellisen kauden Mestarien liigasta ovat puolivälierätkin pelaamatta. Uefa kaavailee nyt, että liigan finaali siirretään kolmella kuukaudella.

Miesten liigan finaali oli alkuperäisessä suunnitelmassa Turkin Istanbulissa toukokuun lopussa.

Nyt Uefa toivoo, että kansalliset liigat vietäisiin loppuun elokuuhun mennessä. Mestarien liigan loppuottelu on määrä pelata Istanbulissa 29. elokuuta. Ennen sitä ei voida aloittaa uuden liigan karsintoja, koska kaikki siihen osallistuvat joukkueet eivät selvinne ennen finaalia. Esimerkiksi Englannin Valioliigaa haaveilee uudesta aloituksesta kesäkuun puolivälissä.

Näin KuPSin kansainväliset ottelut nähtäneen aikaisintaan syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.