Lasse Lehtinen lähetti kirjeen Timo Soinille - "KuPSin Salamin poika ei tunne enää isäänsä"

Veikkausliigan hallituksen puheenjohtaja Lasse Lehtinen on lähettänyt ulkoministeri Timo Soinille (ps.) kirjeen, jossa Lehtinen ihmettelee KuPSin nigerialaishyökkääjän Gbolahan Salamin perheen kohtelua Suomen Nigerian suurlähetystössä.

Lehtikenkään ei ymmärrä sitä, että Salamin vaimo Ololade ja nyt puolitoistavuotias poika Eeman eivät ole saaneet viisumia päästäkseen Suomeen. Viisumi on evätty nyt kahdesti, viimeksi tammikuussa 2017.

– Salamin perhe ei ole turvallisuusuhka. Salami maksaa veronsa Suomeen ja hoitaa työnsä moitteettomasti. Salami on nähnyt lastaan vain kaksi kertaa koko lapsen elämän aikana, eikä poika tunne enää isäänsä. Tämä tietenkin sattuu eniten, Lehtinen kirjoittaa Soinille.

Lehtisen mukaan nyt ei ole kysymys maahanmuuttopolitiikasta.

– Perheen yhdistämisessä taas on kysymys yleisestä inhimillisestä periaatteesta, johon sivistysvaltion tulee sitoutua. Jalkapallo lajina on sitoutunut siihen, että ketään ei syrjitä rodun, uskonnon, sukupuolen tai sukupuolisen suuntautumisen vuoksi, Lehtinen kirjoittaa.

Hän toivoo Soinilta tekoja.

– Toivon, että vastaavana ministerinä annat alaisillesi ohjeet, ettei vastaavaa mielivaltaa enää ainakaan ulkoasianvirkamiesten toimesta harjoiteta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Salamin perheen viisumi hylättiin - KuPSin asianajaja: "Hyvää rasismin vastaista viikkoa"