Liverpool Valioliigan kärjessä jouluun

Liverpool pääsee kärkipaikalla jalkapallon Englannin Valioliigan lyhyelle joulutauolle. Liigakakkonen Chelsea olisi kohentanut eilisen iltapelin voitolla sijoitustaan, mutta päätyi Evertonin vieraana maalittomaan tasapeliin.

Liverpoolin naapuriseura Everton on voittanut tällä kaudella vain yhden kotiottelun. Eilen se sai kuitenkin ansiokseen Chelsean 11 ottelun mittaisen vieraspelien voittoputken katkaisemisen.

Liverpoolilla on liigan kärjessä 39 pistettä. Chelsea on siitä pisteen päässä. Aston Villa on kolmantena viiden pisteen päässä Liverpoolista, ja Manchester United neljäntenä. ManU on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin muut kärkijoukkueet.

Chelsea pelasi yli puolet ottelusta yhden miehen alivoimalla. Lontoolaisten kapteeni John Terry sai 34. minuutilla punaisen kortin taklattuaan vaarallisesti Evertonin keskikenttäpelaajaa Leon Osmania.

Everton oli vieraitaan lähempänä voittoa. Ottelun 84. minuutilla kotijoukkueen Steven Pienaar sai tyrkättyä pallon Chelsean maaliin, mutta hieno hyökkäyskuvio jäi tuloksettomaksi Pienaarin paitsioaseman takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.