Maajoukkuehyökkääjä siirtyy KuPSista Hollannin pääsarjaan – "On todella haikea fiilis lähteä Kuopiosta"

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Rasmus Karjalainen siirtyy pelaamaan Hollannin pääsarjaan Fortuna Sittardin riveihin.

Karjalainen oli Fortuna Sittardin kiikarissa jo aikaisemmin, mutta seurat eivät päässeet tuolloin sopimukseen siirrosta.

Lue myös: KuPSin hyökkääjä Rasmus Karjalainen kiinnostaa ympäri Eurooppaa – KuPS hylkäsi Fortuna Sittardin tarjouksen
 

KuPS kertoi maanantaina, että seurat ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirtokorvauksesta.

Karjalainen siirtyi PS Kemistä KuPSiin marraskuussa 2017, kun hän oli tehnyt kahdeksan maalia uransa ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigassa. Kaudella 2018 Karjalainen pelasi KuPSissa kaikkiaan 31 ottelua ja teki niissä 17 maalia, joista 16 syntyi Veikkausliigassa. Yhteensä Karjalainen pelasi KuPSissa 43 ottelua ja teki niissä 19 maalia.

Karjalainen nousi Suomen A-maajoukkueen rinkiin kesäkuussa 2018, jonka jälkeen hän on pelannut 7 A-maaottelua ja tehnyt niissä yhden maalin.

– Rassen tarina on hieno alusta loppuun. PS Kemissä hän taisteli itsensä vaihdosta kentälle ja alkoi tehdä maaleja. KuPS:ssa tapahtui sama juttu, sillä hän ei päässyt kauden alussa pelaamaan, mutta kun pääsi, tehoja alkoi syntyä. Loppu on historiaa, pohtii KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara seuran tiedotteessa.

–Tämä on hieno juttu Rasselle, mutta myös hieno juttu seuralle, sillä vuosi sitten meiltä lähti Urho Nissilä Belgiaan ja nyt vuorostaan Rasse Hollantiin. Kuopion Palloseura on hyvä reitti Euroopan kentille. Voimme olla ylpeitä näistä siirroista.

Karjalainen kertoo, että hänen ja KuPSin  yhteinen tavoite oli, että hän menisi seurassa pelaajana eteenpäin ja pääsisi pelaamaan ulkomaille.

–  Nyt se tapahtuu ja on todella haikea fiilis lähteä Kuopiosta, sillä seura on jättänyt minuun pysyvän jäljen.

Karjalainen on kahden vuoden sisällä neljäs pelaaja, josta KuPS saa siirtokorvauksen.  Muut pelaajat ovat olleet puolustajat Azubuike Egwuekwe, Nikko Boxall ja keskikenttäpelaaja Urho Nissilä.

Lisäksi puolustaja Omar Colley siirtyi KuPSista Ruotsin ja Belgian kautta Italian liigaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KuPSin hyökkääjä Rasmus Karjalainen kiinnostaa ympäri Eurooppaa – KuPS hylkäsi Fortuna Sittardin tarjouksen