Maalikuninkuuden voittanut Griezmann: Häviö on syvältä, mutta tätä on jalkapallo

Jalkapallon EM-loppuottelun kotikentällään hävinneen Ranskan tähtihyökkääjä Antoine Griezmann nieleskeli pelin jälkeen karvasta pettymystä.

- Tämä on turhauttavaa, tämä on syvältä, mutta tätä on jalkapallo, Griezmann kuvaili tuntojaan.

- Emme olleet niin kurinalaisia kuin Saksaa vastaan, osuimme tolppaan ja minullakin oli paikkoja, se on turhauttavaa, mutta meidän on tultava takaisin vahvempina.

Ranskan on noustava nopeasti Portugalille kärsityn tappion jälkeen ja oltava vahva vuoden 2018 MM-kisojen karsintoja varten, Griezmann sanoi. Karsinnat alkavat syyskuussa.

25-vuotias Griezmann voitti ylivoimaisesti jalkapallon EM-turnauksen maalikuninkuuden. Seuratasolla Atletico Madridia edustava Griezmann teki kisoissa kuusi maalia, kun kukaan muu ei tehnyt kolmea osumaa enempää.

Griezmann ei kuitenkaan osannut vielä iloita saavutuksesta, jota finaalitappio varjosti.

- Jonkin ajan päästä tulen olemaan ylpeä, mutta juuri nyt ajattelen joukkuetovereitani, olen heidän puolestaan hyvin pettynyt.

Griezman lisäsi, että tappio oli hänelle henkilökohtaisesti jo toinen tärkeän pelin häviö lyhyen ajan sisällä. Hänen seuransa Atletico Madrid hävisi arkkivastustajalleen Real Madridille Mestarienliigan finaalissa.

EM-finaalista povattiin etukäteen taistelua Portugalin kapteenin Cristiano Ronaldon ja Griezmanin välillä, mutta polvensa loukannut Ronaldo jätti kentän jo noin 20 minuutin jälkeen.

Griezmannin mukaan Portugalin kapteenin loukkaantuminen osoitti, ettei Portugalin maajoukkue koostu "yksin Ronaldosta".

- Heillä oli hyvin luja puolustus ja he onnistuivat maalinteossa ilman Ronaldoakin. Pelasimme hienoa vastustajaa vastaan ja he todistivat sen.

Griezman sanoi, että voitontahdosta huolimatta Ranska menetti tilaisuutensa mestaruuteen.

- Tämä ei vain ollut meidän iltamme. Voimme olla ylpeitä joukkueestamme ja siitä, mitä teimme, tämä oli hyvä turnaus.

Griezmannin maalisaldo suurin sitten Platinin

Griezmann onnistui maalinteossa alkulohkovaiheessa vain kerran, mutta iski kaksi maalia neljännesvälierässä Irlantia vastaan, yhden maalin puolivälierässä Islannin verkkoon sekä kaksi osumaa välierävoitossa Saksasta. Finaalissa maalitili ei karttunut, vaikka Griezmann pääsi pariin otteeseen puskemaan hyvästä paikasta.

Ranskan pelaajista Olivier Giroud ja Dimitri Payet tekivät kolme maalia, kuten myös mestari-Portugalin Cristiano Ronaldo ja Nani. Lisäksi kolmeen maaliin ylsivät Walesin Gareth Bale ja Espanjan Alvaro Morata.

Griezmannin maalimäärä on suurin yhdelle pelaajalle EM-kisoissa sen jälkeen, kun hänen maanmiehensä Michel Platini johdatti Ranskan mestariksi vuoden 1984 kotikisoissa iskemällä peräti yhdeksän maalia. Neljän vuoden takaisissa kisoissa Puolassa ja Ukrainassa yksikään pelaaja ei tehnyt enempää kuin kolme maalia.

Ranskan EM-kisoissa tehtiin keskimäärin 2,12 maalia ottelua kohden, kun vuonna 2012 keskiarvo oli 2,45.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.