Madridissa etsitään syntipukkeja

Viime vuoden Euroopan-valloitus haalistuu Real Madridin avainmiesten ansioluetteloissa, kun tulossa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä pokaaliton kausi.

Keskiviikkona Real karahti Mestareiden liigan välierässä 1-1-tasapeliin Juventuksen kanssa. Se riitti Juvelle finaalipaikkaan yhteismaalein 3-2.

- Juventus ansaitsee paikkansa finaalissa. Me emme käyttäneet omia paikkojamme, Real-puolustaja Sergio Ramos sanoi pelin jälkeen.

Madridissa sormet hakeutuvat osoittamaan syntipukkeja. Fanien silmätikuksi joutunut Gareth Bale sai roiman osan keskiviikon buuauksista.

- En ole osunut paikoistani niin hyvin kuin toivoisin, mutta yleisesti katsoen olen mielestäni pelannut hyvin, Bale puolustautui vaikkakin myönsi viimeistelynsä olleen "vähän ruosteessa".

Balella oli parikin paikkaa tehdä itsestään sankari, mutta vedot eivät painuneet Juven verkkoon.

- Yleensä onnistun, kunhan jatkan yrittämistä. Tänään ei ikävä kyllä käynyt niin.

Karvaanmakeita maaleja

Balen ohella tulilinjalla on ainakin päävalmentaja Carlo Ancelotti. Italialaisluotsi on kuormittanut tähtipelaajiaan suomatta heille juuri lepoa. Ancelottilla ei näytä olevan suurta luottamusta miehiin vaihtopenkillä, sillä keskiviikkonakin hän teki vain yhden vaihdon.

Ironista on, että Realin viime kesänä Juventukseen myymä Alvaro Morata oli välieräparin ratkaisija. Molemmissa peleissä maalannut Morata ei osumiaan tuulettanut.

- Olisin mieluummin tehnyt maaleja jotakin toista joukkuetta vastaan, mutta tällaista elämä on, Morata sanoi.

- Hän on nuori kaveri, joka on kasvanut Madridissa mestareiden rinnalla. Hän aloitti meillä penkillä, mutta on kasvanut paljon. Minusta hänellä on vieläkin varaa parantaa, Juve-luotsi Massimiliano Allegri sanoi.

Elämä peliin

Juventuksen keskikentän monitoimimies Arturo Vidal muistutti, että monien mielestä Juve ei ansainnut paikkaa edes välierissä.

- Realilla on loistavia pelaajia, mutta meillä on todella yhtenäinen joukkue, hän sanoi.

Finaalissa Juve käy haastajana Barcelonan kimppuun. Ottelu pelataan Berliinissä 6. kesäkuuta.

- Me kaikki tunnemme Barcelonan. Se on upea joukkue, mutta finaalissa nähdään, kuka on paras. Panemme elämämme peliin, Vidal sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.