Meksikossa jalkapalloillaan ilman katsojia

Meksikoa kiusaava sikainfluenssa vaikuttaa luonnollisesti myös urheiluun. Tulevan viikonlopun kaikki ammattilaissarjojen 176 jalkapallo-ottelua pelataan ilman katsojia, jotta taudin leviämistä ei edesauteta.

Tyhjät katsomot nähdään yhdeksässä pääsarjan pelin ohella 12 ykkösdivisioonan, 40 kakkosdivisioonan ja 115 kolmosdivisioonan pelissä. Muutos on melkoinen verrattuna edelliseen viikonloppuun, jolloin vain kolme ottelua pelattiin ilman katsojia.

Kannattajia muistetaan kuitenkin lisäämällä tv-tarjontaa. Ainakin kuusi pääsarjapeliä esitetään ilmaisilla kanavilla, kun yleensä pääsarjan pelit näkyvät vain maksukanavilla.

- On outoa olla menemättä stadionille perheeni kanssa, koska se kuuluu kulttuuriimme täällä. Flunssapelon takia katsomme kotona grilliruoan kanssa, mutta ei se ole sama asia, 30-vuotias lakimies Sergio Galindo surkuttelee tilannetta, jonka takia kuuma kohtaaminen Galindon suosikkiseuran Rayadosin ja American välillä jää kokematta.

Pääsarjaseurojen arvellaan menettävän noin 24 miljoonaa pesoa (n. 1,3 milj. euroa) tulevana viikonloppuna. Meksikossa pääsylipputulot ovat seurojen pääasiallinen tulonlähde.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.