Näkökulma: Jani Honkavaaran eroilmoitus tuli dramaattiseen saumaan, mutta samalla hän teki palveluksen KuPSille

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara ilmoitti jo heinäkuun puolella, että hän ei jaksa valmentaa enempää kuin kolme kautta keltamustia.

Omalla tavallaan on dramaattista, että valmentaja ilmoittaa lähtöhaluistaan juuri silloin, kun seura on pääsarjassa parhaissa asetelmissa vuosikymmeniin ajatellen mestaruutta. Honkavaara on saanut nauttia Kuopiossa uransa parhaita vuosia valmentajana, sillä KuPS on tarjonnut hyvän työympäristön.

Honkavaara on itsekin kertonut, että hänen edellinen seuransa Helsingin IFK oli noin valovuoden jäljessä toiminnallisesti kuopiolaisista.

KuPS on hankkinut Honkavaaran valmennukseen pelaajiston, jolta on sopinut odottaa menestystä. Hänen ensimmäisen kautensa hopea ja toisen pronssi olivat luonnollista seurausta kunnollisesta pohjatyöstä.

Nyt KuPS on siis hienoissa asemissa hyökätäkseen Veikkausliigan viimeisillä kierroksilla kohti mestaruutta. Eurooppa-liigan jatkopaikkakin oli hyvä näyttö.

Lue myös: Valmentajan kilometrit ovat kertymässä täyteen – Jani Honkavaara jättää KuPSin syksyllä
 

Honkavaaran lähtö ei ole kuitenkaan yllätys. Hän saapui Kuopioon alun pitäenkin reissumieheksi, sillä 43-vuotias valmentaja oli jo asettunut Tuusulaan perheineen.

– Minun piti olla kaksi vuotta Kuopiossa, mutta halusin vielä jatkaa kolmannenkin kauden, kertoi valmentaja.

Hänen perheensä ei lähtenyt Kuopioon, joten 370 kilometrin työmatka on siis tullut liiankin tutuksi.

Jani Honkavaara (vas.) ja kapteeni Petteri Pennanen keskittyvät nyt Veikkausliigan mestaruusjahtiin. Kuva: Markus Karjalainen
 

KuPS on jo aloittanut uuden valmentajan etsimisen.

– Olemme tehneet jo muutaman viikon pohjatyötä, kun Honkavaaran lähtö varmistui.

– On tosiaan hyvä tilanne, että asia ei jäänyt syksyyn. Meillä on aikaa valmistella asia huolellisesti, kertoi KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen, jonka mukaan valinta pohjustetaan seuran toimivassa johdossa tiimityönä.

– Seulomme muutaman hyvän ehdokkaan, sanoi Heiskanen.

Heiskasen mukaan lopullisesti valinnan päättää seuran omistaja – eli Ari Lahti.

Hänen kanssaan Honkavaarakin paiskasi kättä Lahden konttorilla Helsingissä.

Heiskasen mukaan ehdokkaita löytyy valittavaksi asti, eikä hän spekuloi nimillä. Nykyisessä valmennustiimissä on myös kokenut mestarivalmentaja Keke Armstrong, mutta hänellä on samanlainen ongelma kuin Honkavaaralla. Armstrong asuu 290 kilometrin päässä Tampereella.

Kuopiolainen päävalmentaja on toistaiseksi utopiaa, sillä ehdokkaita kaupungista ei löydy. Kotimaisista valmentajista on nimekkäin vapaa mies HJK:sta potkut saanut Mika Lehkosuo, joka unelmoi lähdöstä ulkomaille.

Helsinkiläiselle Kuopio on jo vähän niin kuin ulkomailla, mutta...

Valmentajamarkkinoilla liikkuu myös KuPSin ohella toinen vakavarainen seura eli SJK. Seinäjoen miinuksena ovat seurajohdon pakkomielteet takavuosien kultamitalin toistamisesta, mikä on johtanut toistuviin potkuihin valmennuksessa.

– Ei kannata hätäillä. Pelataan liiga loppuun mahdollisimman hyvään sijoitukseen tähdäten, lohdutti Heiskanen valmentajatilanteesta huolestuneille.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.