Neuer päätti torjua Bonuccin rankkarin

Saksa näytti etenevän vääjäämättömästi kohti voittoa Italiaa vastaan toisella puoliajalla, kunnes puolustaja Jerome Boateng teki hölmön käsivirheen rangaistusalueen sisällä ja Leonardo Bonucci toi Italian tasoihin pilkulta.

Lahjamaali olisi voinut koitua Saksan kohtaloksi, mutta maailman parhaaksi maalivahdiksi kolme kertaa peräkkäin valittu Saksan Manuel Neuer päätti, että nyt saa riittää.

Neuer ei ollut päästänyt turnauksessa taakseen yhtään maalia ennen Italian osumaa. Kun Bonucci asettui uudestaan ampumaan pilkkua rankkarikisassa, Neuer päätti ottaa laukauksen kiinni.

- En halunnut hänen onnistuvan kahdesti, joten torjuin vedon, kertoi kaikkiaan neljä pilkkua torjunut ja pelin parhaana palkittu Neuer.

Dramaattisen taiston ratkaisu nähtiin vasta 18. laukojan kohdalla, kun Jonas Hectorin veto ohitti täpärästi Gianluigi Buffonin hänen kainalonsa alta.

Myös Buffon kuuluu maailman maalivahtieliittiin, mutta Neuer näytti jälleen kerran, miksi hän on paras.

Veteraanivahti Buffon, 38, yritti pidätellä kyyneleitä tappion jälkeen. Hän on sanonut jo aiemmin jatkavansa maajoukkueuraansa Venäjän vuoden 2018 MM-kisoihin asti.

Pilkkukisa stressasi Hectoria

Hector sanoi olleensa erittäin hermostunut pilkkukisassa. Helpotus voiton varmistuttua oli sanoin kuvaamaton.

- Tiesin, että minun pitää laukoa jossain vaiheessa, kun pelaajia ei ollut enää montaa jäljellä. Tämä oli erittäin stressaavaa, mutta olen niin onnellinen, että laukaukseni meni sisään, Hector sanoi.

Saksa kohtaa välierissä Ranskan tai Islannin, jotka kohtaavat tänään Pariisissa. Ranska on voittanut kotikisoissaan Euroopan mestaruuden vuonna 1984 ja maailmanmestaruuden 1998. Islanti on arvokisojen ensikertalaisena yllättänyt yltämällä EM-Ranskassa kahdeksan joukkoon.

Toinen välieräpari on Portugali-Wales.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.