"On aivan mahtavaa, kun päästiin taas oikeasti töihin", iloitsee KuPSin valmentaja Ollipekka Ojala ja lupaa, että tarvittaessa joukkue on pelikunnossa viikossa

Valmentaja Ollipekka Ojala ei inise, vaikka hänellä on nyt työtä enemmän vähintään tuplasti viime kauteen verrattuna ja palkkaa on leikattu Kuopion Palloseuran yt-neuvottelujen tuloksena.

Sen sijaan miehellä on olo kuin kevätlaitumelle päästetyllä varsalla.

– On aivan mahtavaa, kun päästiin taas oikeasti töihin, iloitsee KuPSin Kansallisen liigan eli naisten pääsarjajoukkueen luotsi.

Kauden piti alkaa maaliskuun lopussa, mutta viisi viikkoa sitten joukkue aloittikin kesäloman koronaviruksen takia. Se tarkoitti harjoitusten loppumista.

– Olimme joukkueen kanssa hienossa tilanteessa. Meillä oli koossa 27 pelaajan leveä rinki, ja peli oli alkanut kulkea. Jouduimme antamaan pelaajille vain nopeat ohjeet omatoimiseen harjoitteluun.

– Kuntoa täytyi pitää yllä yksin juoksemalla ja jumppaamalla, kertoo Ojansivu.

Valoa tuli loppuviikosta, kun joukkueessa saatiin aloittaa harjoittelu kolmen, neljän pelaajan pienryhmissä. Ensin liigan lupa tuli miehille ja päivää myöhemmin naisille.

– Saamme nyt treenata pienissä ryhmissä muutaman pelaaja kerrallaan, kertoo Ojalan liigan ohjeesta.

Kuopiossa toimii nyt ryhmäharjoitusten punttisalina Keskuskentän ravintolan katettu terassi. Myös kenttä on ollut käytössä yhdessä miesten joukkueen kanssa.

Ryhmätyö tietää valmennukselle pitkiä päiviä.

– Olen jokaisen ryhmän kanssa, ja niitähän riittää 27 pelaajan joukkueelle. Valmentajan päivät venyvät pitkiksi, kun iso osa ohjeista on annettava videoin, kertoo Ojala, jolle on kertynyt 30 000 askeleen päiviä aktiivisuusmittariinsa.

Harjoittelu on tarkoin rajattua. Esimerkiksi palloon ei saa koskea käsin tai päällä.

– Jokainen hoitaa alkulämpimän itsekseen. Kentällä ja voimaharjoituksissa pidetään huoli etäisyyksistä. Jotta kontakteja kertyisi mahdollisimman vähän, ovat pienryhmät vakioitu.

– Rajoitukset täytyy muistaa koko ajan, sanoo Ojala.

Keskuskenttää ja sen väliaikaista punttisalia käytetään nyt tehokkaasti.

– Meillä on niin naisten kuin miesten ryhmien kanssa tunnin ja vartin jaksoja, joita on jaettu. Ryhmät on ohjeistettu niin, etteivät ne kohtaa harjoituksissa.

Ojalan mukaan hänen joukkueellaan on hyvä hälytysvalmius aloittaa tositoimet.

– Saimme ennen taukoa pelin niin hyvään malliin, että se löytyy nopeasti uudelleen. Pystyisimme pelaamaan viikon kuluttua luvan saamisesta ja kahden viikon päästä jo hyvin, pohtii Ojala.

– Minulla vain on tunne, että pelaamaan ei päästä ihan heti.

– Oma veikkaukseni on, että aloitamme sarjan heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osa jalkapalloliigan seuroista aloittanut pienryhmäharjoittelun

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.