Ovi käy KuPSissa – Urheilutoimenjohtaja Shipulin siirtyy Pietarin Zenitiin

Kuopion Palloseuran urheilutoimenjohtaja Konstantin Shipulin on jättänyt seuran. KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen vahvistaa tiedon Savon Sanomille.

– Hän sai tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Pietarin Zenit tarjosi edustusjoukkueen taustalla hänelle isoa positiota. Palkka on luonnollisesta hurjan paljon parempi kuin täällä. Emme halunneet emmekä voikaan estää häntä siirtymästä. Hän lähti keskiviikkona.

Shipulin palaa kotiseudulleen, sillä hän on syntynyt Pietarissa ja toimi Zenitin pääkykyjenetsijänä ennen kuin saapui Kuopioon kaksi vuotta sitten. Uusi työ alkaa Heiskasen mukaan huomenna maanantaina.

– Totta kai on haikeat fiilikset. Hän on tuonut meille ennätyksellisesti pelaajakauppoja. Olemme myyneet esimerkiksi Rasmus Karjalaisen, Tony Miettisen ja Urho Nissilän. Hän on tuonut myös suhteillaan ilmaisia pelaajia meille, kuten Vinko Soldon ja kovimpana Abdalla El Saidin, joka pelasi MM-kisoissakin, Heiskanen luettelee.

Shipulinin korvaaminen ei ole helppoa juuri hänen kontaktiensa takia. KuPS ei ole päättänyt, mitä Shipulinin lähdön vuoksi tehdään.

– Mietimme asiaa, miten tämä ratkaistaan. Päätös tuli nopeasti. Konstantin pisti riman niin korkealle nimenomaan ulkomaan kontaktien kohdalla, että Suomesta ei löydy helposti paikkaajaa. Sellaisia miehiä, jotka pystyvät puhumaan Abdalla El Saidin ilmaiseksi pelaamaan KuPSiin, ei taida Suomesta löytyä, Heiskanen pohtii.

Reilu viikko sitten selvisi, että KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara jättää seuran kauden jälkeen.

Savon Sanomien tietojen mukaan myöskään KuPSin miesten edustusjoukkueen pelaajakoordinaattori Henri Määttä ei jatka kuopiolaisseurassa tämän kauden jälkeen. Määttä siirtyy Honkavaaran mukana kohti uusia haasteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jalkapallo

KuFu98 avasi voittotilinsä

Tehokkaasti talvehtineen KuPSin Niskanen: "Pelisuunnitelma, aggressiivinen prässi korkealta, toimi juuri kuten halusimme"

Otteluseuranta: KuPS otti vakuuttavan startin kauteen – ratkaisi ottelun 15 ensimmäisen peliminuutin aikana

Kommentti: KuPSilla on vielä ässä hihassa

KuPSin uusi kapteeni on ajoituksen mestari, joka pelaa nöyrästi joukkueelle: "Omalla pelillä ei ole niin väliä, kunhan voitamme"

Jipon Joona Hiltunen kuritti kolmesti KuFua

HJK rokotti armotta KuPSin virheistä – Gentjana Rochi maalasi kahdesti ja lensi suihkuun

KuPSin mestaripelaaja loukkaantui – kausi todennäköisesti ohi

KuPS menetti kolmesti johtonsa – Inter Suomen cupin välieriin rankkareilla

33 mestarien liigan ottelua pelannut Bortan vahvistaa KuPSin naisten keskikenttää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.