P-Korea toisen kerran jalkapallon MM-lopputurnaukseen

Pohjois-Korean jalkapallomaajoukkue selviytyi historiansa toisen kerran MM-lopputurnaukseen, kun se venyi maalittomaan tasapeliin Saudi-Arabiaa vastaan. Edellisen kerran Pohjois-Korea oli mukana MM-kisoissa vuonna 1966 Englannissa.

Saudi-Arabia jäi tasapelin myötä lohkossa kolmanneksi ja kohtaa jatkokarsinnassa Bahrainin, joka voitti toisessa lohkossa viimeisessä kamppailussaan Uzbekistanin 1-0. Saudi-Arabian ja Bahrainin kaksiosaisen ottelun voittaja pelaa vielä Uutta-Seelantia vastaan paikasta Etelä-Afrikan lopputurnauksessa.

Iranin pelaajille ilta oli katkera. Joukkue menetti mahdollisuutensa jatkopaikkaan 1-1-vierastasapelillä Etelä-Korealle, jonka kisapaikka oli varmistunut jo aiemmin. Iran oli Soulissa lähellä voittoa, kun Etelä-Korean maalivahti Woon-Jae Lee torjui Massoud Shojaein laukauksen korealaispuolustajan kautta omiin. Etelä-Korean nosti tasoihin 80. minuutilla näyttävällä yksilösuorituksella Manchester Unitedin Ji-Sung Park.

Toisessa lohkossa kisalipun Etelä-Afrikkaan jo varmistanut Australia päätti karsinnan 2-1-voittoon Japanista Melbournessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.