PSG:n tripla vakuutti Arsenal-pomot – Unai Emery korvaa Wengerin

Espanjalainen jalkapallovalmentaja Unai Emery jatkaa Arsene Wengerin työtä valioliigaseura Arsenalissa. Seura julkisti uuden päävalmentajan keskiviikkona nettisivuillaan.
Emery, 46, siirtyy Pariisista kanaalin yli Lontooseen. Pariisin PSG:ssä hän saavutti päättyneellä kaudella Ranskan mestaruuden, Ranskan cupin voiton ja liigacupin mestaruuden.
Ennen PSG-pestiään Emery valmensi Sevillaa 2013–16, Moskovan Spartakin 2012, Valenciaa 2008–2012 ja Almeria 2006–2008.
– Unai on menestynyt ainutlaatuisella tavalla. Hän on kasvattanut pelaajia Euroopan huipputasolle ja hänen joukkueensa pelaavat mielenkiintoista, hyökkäävää jalkapalloa, joka sopii täydellisesti Arsenalille, seuran hallituksen jäsen Ivan Gazidis kommentoi valmentajavalintaa.
Arsenal oli Wengerin komennossa vuodet 1996–2018. Seuraajaksi piti löytää nimekäs valmentaja, jolta odotetaan rohkeampaa pelaajapolitiikkaa kuin varovaiselta Wengeriltä.
– Meillä oli listattuna joukko valmentajia, joiden taustat selvitimme huolellisesti. Tarkistimme suositukset, kävimme läpi tilastoja ja videoanalyysejä. Lopulta haastattelimme karsinnan jälkeen vakavimmat vaihtoehdot, Gazidis kuvasi valintaprosessia.
– Kaiken tämän jälkeen päätös oli yksimielinen.

Mestaruudesta on jo aikaa

Valinta oli myös pääomistaja Stan Kroenken mieleen.
– Emery on todistanut kykynsä voittaa. Olemme vakuuttuneita, että hän on juuri oikea henkilö tähän tehtävään, Kroenke kehui.
Emery kiitteli valintansa jälkeen Arsenalin resursseja ja lupaavia jatkonäkymiä.
– Arsenal ja sen tapa pelata tunnetaan ympäri maailman. Olen innoissani tilaisuudesta aloittaa uusi luku seuran historiassa. Myös seuran johto on sitoutunut työhön, jolla seura menestyy jatkossa, Emery kommentoi pestiään.
Arsenal voitti Wengerin kaudella Valioliigan 1998, 2002 ja 2004.