Pakkovoitto ei riittänyt Burnleyn pelastukseksi

Chelsea on varmistanut jalkapallon Valioliigan mestaruuden, ja putoamistaistonkin ääriviivat ovat hahmottumassa selkeiksi jo kaksi kierrosta ennen kauden päättymistä.

Lauantaina menolipun mestaruussarjaan sai Burnley, vaikka se onnistui pakkopaikassa puristamaan 1-0-vierasvoiton Hullista. Tulos oli onneton myös Hullille, sillä lähes kaikki sen kilpailijat kartuttivat pistetilejään lauantaina.

- Jätkät osoittivat uskomatonta henkeä tänään. Minusta olimme ilmiömäisiä ja huipputasolla alusta loppuun, mutta se tuli vähän liian myöhään, Burnleyn voittomaalin tehnyt Danny Ings sanoi BBC:lle.

Burnleyn putoaminen on varmaa, QPR:n viimeistä sinettiä vaille ja Hullin erittäin todennäköistä.

Helpommin voivat hengittää Leicester ja Aston Villa, jotka voittivat lauantaina ja saivat miltei varmistukset sarjapaikan säilymiselle. Hullin edellä vaaravyöhykkeessä ovat vielä Sunderland ja Newcastle.

Makea 2-0-vierasvoitto Evertonista nosti Sunderlandin pois putoamisviivan alta. Venymisen ilmentymä oli hyökkääjä Danny Graham, joka sai viimein kuparisen rikki 28:nnessa Sunderland-ottelussaan. Hän siirtyi seuraan Swanseasta 7 miljoonalla eurolla tammikuussa 2013.

Grahamilla oli onnea. Hän pani jalkansa Jordi Gomezin laukauksen tielle ja pallo kimposi maaliin.

- Kaikki kelpaa. On ollut turhauttavat pari vuotta tässä seurassa, Graham kuvaili BT Sportille.

- Nyt paine on kaikkien muiden niskassa. Me olemme hoitaneet hommamme.

Sunderland ei ole kuivilla, mutta rästiottelun vuoksi pisteitä on tarjolla enemmän kuin kilpailijoille. Black Cats on Newcastlen kanssa tasapisteissä, takana viivan alla Hull on kaksi pistettä perässä.

Leicesterin hulppea kevätvire jatkui 2-0-kotivoitolla Southamptonista. Huhtikuun alussa Leicesterin tilanne näytti toivottomalta, mutta sieltä alkaen joukkue on voittanut seitsemästä liigapelistään kuusi.

Kärkipäässä Manchester United tarrasi vahvasti nelossijaan 2-1-vierasvoitolla Crystal Palacesta.

ManU meni johtoon Juan Matan rankkarimaalilla, mutta Jason Puncheonin hienon vapaapotkutasoituksen jälkeen United oli pinteessä. Palacen lähes varmalta näyttänyt johtomaali tyssäsi David de Gean upeaan torjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Palacen puolustus sekoili keskityspallossa ja Marouane Fellaini puski ManU:n voittomaalin 78. minuutilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.