Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti lupaa viedä liiton uudistuksen maaliin asti

Palloliitto päätti organisaatiouudistuksesta ja Seurojen Palloliitto -ohjelmasta tammikuussa samaan aikaan, kun uusi puheenjohtaja valittiin. Puheenjohtaja Ari Lahti puhui uudistuksen puolesta jo ennen tehtäväänsä astumista.

– Se on minulle tärkeä hanke tällä puheenjohtajakaudella. Kyseessä on suurin suomalaisessa jalkapallossa tehty organisaatio- ja toimintamallin muutoshanke. Tehtäväni on liittohallituksen kanssa huolehtia siitä, että tämä muutos viedään loppuun asti, Lahti vakuutti perjantaina liiton tiedotustilaisuudessa.

Uudistuksen tarkoituksena on liiton mukaan purkaa päällekkäisiä rakenteita, keskittää hallintoa ja suunnata siitä vapautuvia henkilöstövaroja yhä selkeämmin pelaajakehityksen puolelle. Liitto laittoi päätoimintojen johtotehtävät avoimeen hakuun maaliskuussa, ja nyt valinnat on tehty.

Suurin osa nimityksistä tulee Palloliiton sisältä. Esimerkiksi monivuotisen pelaajakehityspäällikön Hannu Tihisen uusi titteli on urheilutoimenjohtaja.

– Mietimme paljon toimenkuvia viilatessamme, mikä on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Pelaajakehitys on meille äärimmäisen tärkeä asia, mutta koimme, että urheilutoimenjohtaja kuvaa tehtävää paremmin, kun on monen asian kanssa tekemisissä ja vastaa urheilupuolesta käytännössä kokonaan, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande selitti.

Uusia nimiä liitossa edustavat myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sekä huhtikuun lopussa aloittanut henkilöstöpäällikkö Heidi Holopainen.

 

Seurojen palveluksessa

 

Toinen tärkeä uudistus liittyy toimintatapoihin. Päätöksenteosta tulee läpinäkyvämpää, ja sekä seurojen että henkilökunnan mielipiteet otetaan paremmin huomioon.

– Emme voi tehdä uudistusta Urheilukadun toimistolta, vaan meidän pitää tehdä se seurojen kanssa. Pitää kuunnella, mitä palveluita seurat tarvitsevat, Casagrande kertoi.

Seuraavaksi avoimeen hakuun laitetaan tukitoimien päällikkö sekä aluepäälliköiden paikat.

Organisaatiouudistuksen on määrä olla valmis vuoden 2020 alussa.

Uusimmat

Jalkapallo

Urho Nissilä alkaa päästä vauhtiin Belgian liigassa: "Pelkkää hyvää sanottavaa"

Gascoigne saa syytteen seksuaalisesta häirinnästä – pidätettiin junamatkan päätteeksi

Näköala: Kylläisen olon voi vielä antaa anteeksi

Huuhkajille iso pettymys Unkarissa – "Emme päässeet tasollemme"

Kommentti: Tämä Huuhkaja-ryhmä on vielä pitkään ilonamme

Suomi voitti Kansojen liigan lohkonsa ja on kahden voiton päässä EM-kisoista

Näkökulma: Jalkapalloihme voi olla lähempänä kuin arvaakaan

Ovi kävi Fulhamissa – Jokanovic sai väistää Ranierin tieltä

KuPS odottaa rauhassa Petteri Pennasen ratkaisua

Sterlingin jatkopaperi valmis – City-hyökkääjä tienaa 343 000 euroa viikossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.