Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti lupaa viedä liiton uudistuksen maaliin asti

Palloliitto päätti organisaatiouudistuksesta ja Seurojen Palloliitto -ohjelmasta tammikuussa samaan aikaan, kun uusi puheenjohtaja valittiin. Puheenjohtaja Ari Lahti puhui uudistuksen puolesta jo ennen tehtäväänsä astumista.

– Se on minulle tärkeä hanke tällä puheenjohtajakaudella. Kyseessä on suurin suomalaisessa jalkapallossa tehty organisaatio- ja toimintamallin muutoshanke. Tehtäväni on liittohallituksen kanssa huolehtia siitä, että tämä muutos viedään loppuun asti, Lahti vakuutti perjantaina liiton tiedotustilaisuudessa.

Uudistuksen tarkoituksena on liiton mukaan purkaa päällekkäisiä rakenteita, keskittää hallintoa ja suunnata siitä vapautuvia henkilöstövaroja yhä selkeämmin pelaajakehityksen puolelle. Liitto laittoi päätoimintojen johtotehtävät avoimeen hakuun maaliskuussa, ja nyt valinnat on tehty.

Suurin osa nimityksistä tulee Palloliiton sisältä. Esimerkiksi monivuotisen pelaajakehityspäällikön Hannu Tihisen uusi titteli on urheilutoimenjohtaja.

– Mietimme paljon toimenkuvia viilatessamme, mikä on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Pelaajakehitys on meille äärimmäisen tärkeä asia, mutta koimme, että urheilutoimenjohtaja kuvaa tehtävää paremmin, kun on monen asian kanssa tekemisissä ja vastaa urheilupuolesta käytännössä kokonaan, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande selitti.

Uusia nimiä liitossa edustavat myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sekä huhtikuun lopussa aloittanut henkilöstöpäällikkö Heidi Holopainen.

 

Seurojen palveluksessa

 

Toinen tärkeä uudistus liittyy toimintatapoihin. Päätöksenteosta tulee läpinäkyvämpää, ja sekä seurojen että henkilökunnan mielipiteet otetaan paremmin huomioon.

– Emme voi tehdä uudistusta Urheilukadun toimistolta, vaan meidän pitää tehdä se seurojen kanssa. Pitää kuunnella, mitä palveluita seurat tarvitsevat, Casagrande kertoi.

Seuraavaksi avoimeen hakuun laitetaan tukitoimien päällikkö sekä aluepäälliköiden paikat.

Organisaatiouudistuksen on määrä olla valmis vuoden 2020 alussa.