Palloliitto: Toinen pallo ei vaikuttanut pelin kulkuun

Palloliiton erotuomaritoiminnon mukaan maanantain jalkapalloliigan ottelussa Haka-HJK keskustelua herättänyt HJK:n kavennusosuma 2-1:een syntyi sääntöjen mukaisesti. Maalin syntyhetkellä kentällä oli kaksi palloa, mutta keskiviivalla ollut ylimääräinen pallo ei vaikuttanut pelin kulkuun.

HJK teki maalin ajassa 58.03. Maalia ennen ajassa 58.00 kentälle tuli ylimääräinen pallo. Jalkapallosäännöt sanovat: Jos ylimääräinen pallo, joku muu esine tai eläin tulee kentälle pelin ollessa käynnissä, erotuomarin on katkaistava peli ainoastaan, jos edellä mainittu vaikuttaa pelin kulkuun.

Peliä pelattiin rangaistusalueella, kun ylimääräinen pallo tuli kentälle keskiviivan tienoilla. Näin ylimääräinen pallo ei vaikuttanut pelin kulkuun.

- Ymmärrän hyvin, että yllä mainitut tilanteet aiheuttavat keskustelua. On silti ikävää, että erotuomarit joutuvat ison kritiikin kohteeksi tilanteissa, joissa he ovat toimineet jalkapallosääntöjen ja ohjeiden mukaisesti, sanoi Suomen Palloliiton erotuomaripäällikkö Johan Holmqvist Palloliiton nettisivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.