Petteri Pennanen -show käväisi Ahvenanmaalla

Kuopion Palloseura otti Veikkausliigassa toisen perättäisen voittonsa, kun se kukisti IFK Mariehamnin Ahvenanmaalla 1–4 (1–1).

KuPSin sankari oli kaikki neljä maalia laukonut joukkueen kapteeni Petteri Pennanen.

IFK Mariehamnin erikoistilanteet olivat avauspuolikkaalla erittäin vaarallisia ja kotijoukkue meni johtoon kolmannesta kulmapotkustaan, kun Amos Ekhalie pääsi tuikkaamaan lähitetäisyydeltä 1–0.

Jo aiemmin KuPSin maalivahti Otso Virtanen joutui venymään huipputorjuntaan, kun Aleksei Kangaskolkka laukoi.

KuPSin tasoitus oli komea. Egyptiläinen Abdalla El Said syötti laitaan Luis Carlos Murillolle, joka keskitti maata pitkin. Saku Savolainen laski pallon jalkojensa välistä ja kuopiolaisten kapteeni Petteri Pennanen laukoi takakulmaan.

Kotijoukkue vei avauspuolikkaan laukaukset 3–2 ja hallitsi ottelun ensimmäistä reilua 20 minuuttia, mutta KuPS pääsi koko ajan paremmin peliin ensimmäisen 45-minuuttisen edetessä.

Tauon jälkeen Pennanen -show pääsi käyntiin kunnolla. KuPS otti heti kentän haltuunsa ja Pennanen teki 1–2-maalin jo 53. minuutilla. El Said antoi loistavan murtavan syötön, kun hän puhkaisi neljän kotijoukkueen pelaajan sumpun yhdellä kosketuksella ja Pennanen pääsi sijoittamaan pallon ohi IFK:n maalivahti Marc Nordqvistin. Pennasen 1–3-osuma oli näyttävän sommitelman tulos. Ats Purje voitti kaksinkamppailun päätyrajan tuntumassa ja siirsi Ilmari Niskaselle. Saku Savolainen ohjasi Niskasen matalaa keskitystä kengän kärjellään ja Pennanen herkutteli pallon maaliin taka-alueelta.

Pennasen ja KuPSin illan neljäs olikin sitten henkilökohtainen taidonnäyte. Kapteenin laukaus noin 20 metristä painui tyylikkäästi riman alle.

KuPS vaihtoi viimeisellä kymmenminuuttisella Niskasen Urho Nissilään, Savolaisen Deivydas Matuleviciukseen ja Pennasen Stiwar Garciaan.

KuPS jatkaa pelejään jo sunnuntaina, kun Savon Sanomat Areenalla vierailee FC Lahti.

Näin Petteri Pennasen tykki puhui: hurjaa maalien ilotulitusta