Pitkä matka Liverpooliin

Dokumentin alussa 17-vuotias Lahden Reippaan Jari Litmanen ampuu voittomaalin saksipotkulla Oulun Työväen Palloilijoiden verkkoon. Räntäsateen pieksämästä Lahden Kisapuistosta on pitkä matka Barcelonan Camp Noulle tai Liverpoolin Anfieldille, joissa Litmanen myös maalaa Kuningas Litmanen -dokumenttielokuvassa.

- Kisapuisto on minulle tärkeä paikka, mutta niin on myös Camp Nou. Jos pelaa Camp Noulla, voi ajatella, että nyt on asiat aika hyvin, vertailee Litmanen, joka kertoo dokumentissa syntyneensä ja kasvaneensa Lahden Reippaassa.

Arto Koskisen ohjaaman dokumentin tuottaja Mika Kaurismäki on Litmasen tavoin pelannut Reippaan nappuloissa. Lahden Reipasta edusti myös tuottajan velipoika Aki Kaurismäki.

Litmasen lapsuuden kaveri Reippaasta ja muutenkin, FC Lahden nykyinen valmentaja Tommi Kautonen kertoo dokumentissa mielenkiintoisen episodin myöhemmin loukkaantumisherkkänä tunnetun Litmasen poikavuosista. Pikku-Litmanen oli loukannut jalkansa, mutta ei mitenkään malttanut olla pelaamatta, joten hän pelasi pihapeleissä jalka paketissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.