Poliisi: Tervetuloa HIFK-fanit katsomaan hyvää peliä Kuopioon

Poliisin mukaan KuPSin ja HIFK:n kohtaamiseen perjantaina on odotettavissa faneja paikallisten lisäksi myös Helsingistä.

- Tervetuloa Kuopioon katsomaan hyvää peliä, ylikonstaapeli Juha Taskinen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Ottelun turvallisuusjärjestelyistä vastaa tapahtuman järjestäjä eli KuPS. Poliisin rooli yleisötapahtumissa on noussut kuitenkin isosti julkisuudessa esillä, kun poliisi käännytti bussillisen HJK:n fanimatkaajia viime viikonloppuna tulemasta Vaasaan.

Samoin Helsingissä poliisin aloitteesta HJK:n ja HIFK:n välisiä pelejä, Stadin derbyjä, ei pelata enää perjantaisin eikä lauantaisin, vaan muina viikonpäivinä.

- Turvallisuus koostuu seurojen ja Veikkausliigan toiminnasta. Poliisilla on asiaan perehtyneet yhdyshenkilöt, jotka ovat keskenään yhteydessä ja pitävät yhteyttä myös liigaseuroihin ja faniryhmiin, Taskinen kertoo.

- HIFK:n faneja on tämänhetkisen tiedon mukaan tulossa bussilastillinen. Yhteisillä pelisäännöillä kun mennään: tervetuloa katsomaan peliä.

Jos paikalla tapahtuu vakavaa häiriökäyttäytymistä tai jopa rikoksia, asia on sitten poliisiasia ja poliisi puuttuu tilanteeseen.

Pääosin faniryhmistä ei ole ongelmia, mutta Suomessakin niiden mukana on liikkunut yksittäisiä tai muutamia tahallisia häirikköjä hakemassa tappeluja. Sitä ovat harmitelleet sekä muut fanit, seurat kuin poliisikin.

KuPS:n perjantaisen pelin turvajärjestelyistä vastaa normaaliin tapaan seura itse.

Poliisit seuraavat tapahtumia samoin kuin nykyään kaikkia isoja yleisötapahtumia.

- Poliisi näyttäytyy nykyään kaikissa isoissa yleisötapahtumissa olivatpa ne toritapahtumia, messsuja tai KalPan tai KuPS:n pelejä, Taskinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HJK:n faneilta evättiin pääsy jalkapallopeliin Vaasassa – nyt joukkoa epäillään ravintolakahakasta Hämeenlinnassa