Portugali pitkän kaavan kautta jalkapallon EM-turnauksen välieriin

Portugali eteni jalkapallon EM-kisoissa jo välieriin, vaikka se ei ole voittanut turnauksessa kertaakaan varsinaisella peliajalla. Puolivälierä Puolaa vastaan ratkesi rangaistuspotkukilpailussa.

Portugalin sankari oli vasta 18-vuotias Renato Sanches, joka laukoi maajoukkueuransa ensimmäisen osuman varsinaisella peliajalla ja onnistui myös rangaistuspotkuissa.

Portugalia ja etenkin joukkueen tähtihyökkääjää Cristiano Ronaldoa on arvosteltu pitkin turnausta, mutta arvoturnausten kestomenestyjän juna jyskyttää jälleen kerran eteenpäin.

Maa on edennyt vuodesta 1996 saakka aina vähintään puolivälieriin, ja välierissä se on ollut torstain jälkeen 2000-luvulla peräti neljästi.

Vaikka Portugali ei ole päässyt Ranskassa helpolla, se on osoittanut kylmäpäisyyttä kovissa paikoissa.

- Ihmiset kritisoivat meitä, mutta me emme välitä koska olemme välierissä, sanoi Sanches, joka siirtyi hiljattain Benficasta saksalaisjätti Bayern Müncheniin peräti 35 miljoonalla eurolla.

Ei vielä uudeksi Ronaldoksi

Portugalin valmentaja Fernando Santos toppuutteli pelin jälkeen suurinta hypeä ja sanoi, ettei superlupaus Sanches ole vielä valmis perimään maajoukkueen johtajan paikkaa Ronaldolta.

- On liioittelua puhua ajasta ennen ja jälkeen Renaton. Hän pelasi loistavan ottelun, mutta hän kasvaa yhä ja on tulevaisuudessa entistä parempi pelaaja, Santos totesi.

Puola aloitti vahvasti menemällä johtoon jo toisella peliminuutilla Robert Lewandowskin maalilla, mutta Sanches toi Portugalin tasoihin ennen puoliaikaa. Pilkkukisassa Puolan epäonnen pelaaja oli Jakub Blaszczykowski.

- Tämä sattuu pitkään, murheellinen Lewandowski sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.