Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane jättää seuran

Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane jättää seuran. Espanjalaista jalkapallojättiä tammikuusta 2016 alkaen valmentanut 45-vuotias ranskalainen kertoi asiasta nopeasti järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Zidane voitti lyhyen pestinsä aikana Espanjan liigan viime vuonna ja kolme peräkkäistä Mestarien liigan mestaruutta. Niistä viimeisin tuli lauantaina, ja Zidanesta puolestaan tuli ensimmäinen kolmeen peräkkäistitteliin Euroopan cupissa tai Mestarien liigassa yltänyt päävalmentaja.

– Olen päättänyt, etten jatka ensi vuonna Real Madridin valmentajana. Rakastan tätä seuraa, ja tämän seuran on jatkettava voittamista. Mutta se tarvitsee muutosta, erilaista ääntä, toista metodologiaa, Zidane sanoi.

– On tiedettävä, milloin lopettaa. Teen sen tämän joukkueen hyväksi.

Zidanen ratkaisu yllätti seurajohdonkin. Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez kertoi saaneensa tiedon keskiviikkoiltana.

– Euroopan cupin voiton jälkeen tämä on odottamaton päätös, seurapomo totesi.

– Voimme vain hyväksyä tämän päätöksen ja kunnioittaa sitä, Perez lisäsi ja vakuutti halunneensa pitää Zidanen.

Realissa kuohui jo viikonloppuna, kun ykköstähti Cristiano Ronaldo vihjaili, että hänen aikansa Realissa saattaa päättyä. Kaksi maalia lauantain finaalissa Liverpoolia vastaan tehnyt Gareth Bale miettii hänkin tulevaisuuttaan Realissa.

Zidanelta kysyttiin, oliko Ronaldolla tekemistä torstaina julkistetun yllätyspäätöksen kanssa. Vastaus oli ytimekäs.

– Ei.

Pochettino vai kuka?

Real etsii nyt siis neljättä päävalmentajaansa viiden vuoden aikana. Paalupaikalla on mediapohdintojen mukaan ainakin Tottenhamin argentiinalaisluotsi Mauricio Pochettino. Hän toki teki Tottenhamin kanssa viime viikolla viiden vuoden jatkosopimuksen, mutta espanjalaismediatietojen mukaan Pochettinolla olisi sopimuksessaan Real-siirron mahdollistava pykälä.

Muitakin isoja nimiä on totta kai jo väläytelty: Juventuksen Massimiliano Allegri, Saksan maajoukkueen Joachim Löw, Chelsean Antonio Conte ja myös Arsenalin 22 vuoden jälkeen jättänyt Arsene Wenger.