Realilla taas kova puolustus murrettavana

Jalkapallon Mestarien liigan puolustava mestari Real Madrid selvitti tiensä tämän kauden välieriin kaatamalla yhden Euroopan kovimmista puolustuksista, kun se selvitti Atletico Madridin puolivälierissä maalein 1-0. Ja välierissä muurin murtamista tarvitaan taas.

Realia tiistaina välierien avausosassa isännöivä Juventus on päästänyt Italian liigassa tällä kaudella 19 maalia 34 ottelussa, ja Mestarien liigassakin torinolaisten puolustus on pitänyt tiiviisti: kuusi nollapeliä ja vain viisi päästettyä maalia kymmenessä ottelussa.

- Meillä on mielestäni paras puolustus. Tunnemme toisemme ja ymmärrämme toisiamme täydellisesti, koska olemme pelanneet yhdessä niin kauan, Juve-toppari Leonardo Bonucci hehkuttaa viitaten eritoten kahteen muuhun kokeneeseen Juven puolustajaan eli Giorgio Chielliniin ja Andrea Barzagliin.

Nyt Juven alakerta joutuu kuitenkin kovempaan testiin kuin kertaakaan tällä kaudella. Real Madridin hyökkäys on tehnyt Espanjan liigassa kolme maalia per peli, johtotähtenään 42 maalia 32 liigapelissään tehnyt Cristiano Ronaldo.

Torinolaisten työtä ei helpota tiistaina kotiyleisön edessä sekään, että Real on päästänyt Mestarien liigassa vierasmaalin viimeksi 1. lokakuuta. Se merkitsee 444 peräkkäistä minuuttia ilman päästettyä vierasmaalia.

- Joka päivä ei pääse pelaamaan Real Madridia vastaan, mutta meidän on pysyttävä rauhallisina jotta paikka finaaliin aukeaisi. Jos taas emme sinne pääse, se on kaikkien ennakko-odotusten mukaista, Juve-valmentaja Massimiliano Allegri myöntää altavastaajan aseman.

Real Madrid on Mestarien liigan välierien vakiokalustoa, mutta Juventukselle tiistain peli sekä ensi viikon toinen osaottelu ovat harvinaista herkkua.

Neljännen peräkkäisen Italian mestaruuden viikonloppuna voittanut seura on juhlinut Euroopan ykkösseurajoukkuekisan voittoa kahdesti (1985, 1996), mutta välierissä se pelasi viimeksi 12 vuotta sitten. Tuolloin Real pudotti Juven finaalista yhteismaalein 4-3.

Ainoat nykyisin vielä seuroissaan pelaavat pelaajat tuosta kohtaamisesta ovat maalivahdit Gianluigi Buffon ja Iker Casillas. He ovat jälleen ratkaisurooleissa, puolustusten viimeisenä lukkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.