RoPS liki HJK:n kaatoa, maalihai Klauss pelasti tasapeliksi

HJK ja RoPS punnersivat jalkapalloliigan kärkikamppailussa jännittävästi 2–2-tasapelin. Kahdesti Klubin viime kaudella Helsingissä kaatanut RoPS oli lähellä yllätystä, mutta Klauss laukoi tasoituksen loppuminuuteilla ja nousi liigan maalikärjeksi.

– Piste-ero RoPSiin pysyi samana. Joukkue-esitys oli epätasainen. Peliin mahtui aikamoista, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kuvasi.

Alkuun maalintekijöinä kunnostautuivat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Klubin Sebastian Dahlström ja RoPSin ex-HJK:lainen Taye Taiwo melko identtisillä kaukovedoillaan.

Dahlströmin tykki puhui tauon kynnyksellä yli 20 metristä ja viuhahti vastustamattomasti takaylänurkkaan.

Dahlströmin tavoin joukkueensa peliaikakuninkaaksi ahertanut Taiwo tasoitti pian toisella jaksolla pyssyttämällä vapaapotkun yläpesään.

Sarjajohtaja HJK passivoitui mystisesti tasatilanteessa, ja sen vieraat käyttivät hyväkseen. RoPSin Simo Roiha ja tuore SJK:sta siirtynyt vahvistus Vahid Hambo karkasivat vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen niin, että Hambo viimeisteli 2–1-johdon.

– Oli sauma voittaa HJK tänään. Tasapeli oli silti suhteellisen reilu tulos. Väsyimme lopussa, ja HJK sai jauhettua pitkiä hyökkäyksiä, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela puntaroi.

Interin voittoputki jatkui – Benjamin Källman iski hattutempun