RoPS teki protestin KuPS-ottelusta

Rovaniemen Palloseura on tehnyt protestin viime lauantain liiga-ottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan. Protesti koskee KuPSin tuoretta nigerialaishyökkääjää Dickson Nwakaemea, joka on RoPSin mukaan saanut peliluvan väärin perustein. Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Suomen Palloliitto on saanut Nwakeamean kansainvälisen peliluvan viime viikon lopulla Nigerian liitolta.

RoPSin mukaan pelilupa on myönnetty väärin perustein, sillä heidän käsityksensä mukaan Nwakeame on pelannut toukokuussa Senegalissa sikäläistä kakkosdivisioonaa ja heinäkuun alussa auennut siirtoikkuna mahdollistaa vain sellaisten pelaajien siirrot, jotka eivät ole pelanneet huhtikuun jälkeen ja ovat sopimuksettomassa tilassa.

- Saimme asiasta vihjeen ja tarkistimme sitä. Jätin protestin sunnuntaina, RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala totesi Lapin Kansalle.

KuPS varmisti pelikelpoisuuden

KuPSissa ollaan sitä mieltä, ettei se ole toiminut väärin nigerialaispelaajan tapauksessa. KuPS varmisti viime viikon lopulla sekä Nwakeamen että hänen maanmiehensä Segun Ikudehinbun pelikelpoisuudet, eikä heidän pelaamiselleen jalkapalloliigassa ollut estettä.

-Molempien sopimukset päättyivät huhtikuun lopussa. Sellaisen paperin olemme saaneet, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen kertoi.

Pekonen korostaa KuPSin toimineen saamiensa tietojen ja sääntöjen mukaan. Nigerian jalkapalloliiton lähettämien papereiden mukaan Nwakeame ja Ikudehinbu eivät ole pelanneet missään sopimusten päättymisen jälkeen.

RoPSin Palloliitolle jättämä vastalause koskee vain Nwakeamea.

Protestin käsittelee aikanaan Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KuPSin Turunen rankaisi kahdesti RoPSia