RoPSin vastalause KuPS-ottelusta hylättiin

Kuopion Palloseura saa pitää lauantaina Rovaniemen Palloseuralta ottamansa sarjapisteet. KuPS voitti ottelun 3-0, mutta RoPS teki KuPSin pelaaja Dickson Nwakaemen edustuskelpoisuudesta protestin.

Vastalauseessaan RoPS vetosi siihen, että Nwakaemelle ei olisi voinut antaa pelilupaa Suomeen, koska siirtoikkunat ovat kiinni ja poikkeusluvan edellytyksenä on, että pelaaja ei ole pelannut 30. huhtikuuta jälkeen virallisia otteluita. RoPSin mukaan Nwakaeme on pelannut Senegalissa 12. toukokuuta.

KuPS:in vastineen mukaan he ovat anoneet poikkeuslupaa Palloliitolta niiden tietojen pohjalta, jotka he ovat saaneet pelaaja-agentilta ja Nigerian Jalkapalloliitolta. Nigerian liiton mukaan pelaajan kansainvälinen edustusoikeus on ollut heillä ja pelaaja olisi pelannut viimeisen virallisen ottelun 26. huhtikuuta. Lisäksi KuPS:in mukaan RoPS:in väittämä peli olisi pelattu jo 18. huhtikuuta.

Palloliitto päätti maanantaina hylätä RoPSin vastalauseen. Nwakaemen pelioikeus on kuitenkin evätty toistaiseksi. Palloliitto jatkaa asian tutkimista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KuPS kiinnitti nigerialaiset vahvistukset