Ronaldinho ja Adriano jäivät MM-koneesta

Jälleen kerran yhtenä suurimmista suosikeista jalkapallon MM-lopputurnaukseen lähtevä Brasilia on julkistanut MM-joukkueensa. Päävalmentaja Carlos Dunga nimesi suoraan 23 lopputurnauspelaajaa, tosin seitsenmiehinen vararyhmä on loukkaantumisten takia sekin valmiina.

Brasilialla on mistä valita, joten huippunimiä jäi tälläkin kertaa sivuun. Kohutuimmat kotiin jäävät ovat pelintekijä Ronaldinho, hyökkääjä Adriano sekä kaksi Brasilian omassa sarjassa loistanutta nuorukaista, hyökkääjä Neymar ja keskikenttäpelaaja Paulo Henrique Ganso.

Dunga on tehnyt Brasiliasta fyysisen vastahyökkäysjoukkueen, ja MM-ryhmässäkin se näkyy. Porukassa on puolustavia keskikenttämiehiä reippaasti, ja näin brassimedian haikailemat hyökkäystähdet jäivät rannalle.

Adrianon poisjäännin myötä brassitehosta kärjessä vastaavat Grafite, Luis Fabiano ja Robinho. Heistä Grafiten valinta on hienoinen yllätys, sillä Wolfsburgin miehen tehot olivat huippukauteen 2008-09 verrattuna pahasti kateissa Bundesliigassa tällä kaudella.

Brasilia on MM-jalkapallon kaikkien aikojen menestynein maa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.