Ronaldo valittiin Euroopan parhaaksi

Portugalin maajoukkuepelaaja Cristiano Ronaldo palkittiin Euroopan parhaana jalkapalloilijana. Ranskalaisen jalkapallolehden France Footballin perinteisessä äänestyksessä Ronaldo oli selvä ykkönen ja saa Kultaisen pallon 2008. Argentiinalainen Lionel Messi sijoittui äänestyksessä toiseksi.

Ronaldo jäi vielä viime vuonna äänestyksessä toiseksi Kakan jälkeen, mutta tänä vuonna hän oli vailla vastusta. Ronaldo teki 42 maalia 49 ottelussa ja niiden johdolla Manchester United ylsi maineikkaaseen tuplaan: Englannin Valioliigan ja Euroopan Mestarien liigan voittoon.

Ronaldo on paitsi loisteliaan taitava jalkapalloilija myös erinomainen esiintyjä. Hän hallitsee ylilyönnit, osaa olla dramaattinen ja näytellä viatonta. Hän osaa myös ärsyttää ajoittaisella ylimielisyydellään. Mutta ennen muuta Ronaldo on taituri, joka laitahyökkääjän tontilta osaa nousta tehokkaasti myös maalitilanteisiin.

Ronaldo pystyy upeisiin suorituksiin ottelun kuumimmilla hetkillä maapallon parhaita puolustajia vastaan ja osaa luoda omille hyökkääjille maalipaikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.