SJK:n uusi taktiikka tuottaa tulosta, RoPS-luotsi tuskastui

SJK:n puolustusvoittoinen taktiikka tuotti jälleen tulosta jalkapalloliigassa, kun seinäjokelaiset kaatoivat RoPSin maalein 2–1 (0–0).
Tiivis puolustuspeli oli tuonut Kerholle viime kierroksilla voiton Lahdesta ja tasapelin KuPSin kanssa. RoPSikaan ei löytänyt avaimia isäntien alakerran murtamiseen, sillä rovaniemeläiset loivat ennen ottelun lisäaikaa vain yhden kelvollisen maalintekopaikan.

– SJK oli pääosin passiivinen, mutta se ei meitä yllättänyt. Meidän pallollinen peli oli luokatonta, erittäin vaatimatonta, tuskaili RoPS-luotsi Toni Koskela.

SJK:n hyökkäysinto oli vähäistä, mutta kotijoukkue onnistui hyödyntämään vähäiset paikkansa. Anders Bååth iski 1–0-maalin 63. minuutilla ja Johannes Laaksonen 2–0-maalin 72. minuutilla. Lucas Lingman viimeisteli kavennusmaalin lisäajalla.

– Meidän peli oli vakaata, eikä RoPS saanut juuri kunnon maalintekopaikkoja. Halusimme pelata tällä taktiikalla, ja se toimi, kertasi SJK:n pääkäskijä Alexei Eremenko Sr.

RoPS sai tappion lisäksi muitakin huonoja uutisia, kun seuran uusi tähtihankinta Aleksandr Kokko joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia.