Savage tehokas HJK:n voitossa

HJK jatkaa jalkapalloliigan kärjessä, kun se kaatoi kotikentällään Jaron 3-0. Klubi työsti voittonsa toisella puoliajalla.

Tauolla vaihdosta kentälle kirmannut laitalinkki Demba Savage sai juoksuvoimallaan vierasjoukkueen liki tyystin puolustuskannalle.

- Tauolla puhuimme, miten vastustajan prässin ohi pelataan, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo paljasti.

Savage ehti tärvätä ensin Jaroa vastaan kaksi loistopaikkaa. Sitten hän avitti japanilaiskärki Atomu Tanakan kanssa 12 metriin Erfan Zenelille tilanteen, josta tämä 52 minuutilla iski 1-0-johdon.

Savage osui itse vajaat 10 minuuttia myöhemmin. Kamppailun 87 minuutilla hän niittasi lukemiksi 3-0 läpiajostaan.

- Haluan olla paras maalintekijä. Se ei ole helppoa, mutta teen kovasti töitä, kaudella nyt kolme osumaa viimeistellyt Savage kertoi.

Jaro pysyi Klubin kyydissä vain reilut 50 minuuttia. Pietarsaarelaiset saivat aikaiseksi vain pari maalipaikkaa, mutta niin Jonas Emet kuin Didier Kadio hassasivat mahdollisuutensa laukomalla ohi.

- Olimme koko ajan askeleen tai kaksi HJK:ta jäljessä. Huonoa syöttelyä meiltä, Jaron valmentaja Alexei Eremenko kiteytti.

HJK:n ketsuppipullon korkki raollaan

Jalkapalloliigaa kuusi kautta dominoineen HJK:n vaikeudet maalinteossa alkavat hellittää. Klubi on tuskaillut paikkojensa hyödyntämisessä alkukaudella, kun se teki neljässä ensimmäisessä liigaottelussaan vain kuusi maalia. Pyhänä Jaroa vastaan se onnistui ensimmäisen kerran tällä sesongilla, neljännessä pelissään Helsingissä viimeistelemään enemmän kuin yhden maalin.

Nyt HJK:lla on koossa viidestä ottelusta yhdeksän osumaa.

Vertailu mestaruuskausiin osoittaa, että maalikeskiarvo 2009-2014 helsinkiläisjoukkueella on ollut kahden maalin tuntumassa.

Kultakaudella 2010 Klubi teki 26 ottelussa vain 43 maalia, mikä tiesi keskiarvoksi 1,65 osumaa. Neljä kautta sitten, 2011, HJK pöllyytti vastustajan verkkoa 33 kamppailussa peräti 86 kertaa summaten keskiarvoksi peliä kohti 2,6 osumaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.